Presuda je udarac za pjevačicu: Severinin sin će od sada živjeti sedam dana kod nje, pa sedam dana kod oca Milana Popovića

Piše: Redakcija

Okončan je postupak za starateljstvo nad sinom Severine Kojić i Milana Popovića.

Prema nepravomoćnoj presudi, Aleksandar će živjeti jednako kod oba roditelja, potvrdio je za Index Severinin menadžer Tomislav Petrović, te dodao kako pjevačica nije zadovoljna odlukom.

– Donesena je prvostepena presuda koja nije pravomoćna. Donijela ju je sutkinja Nikić koja je već dva puta sudila prema zahtjevima Popovića, a na štetu djeteta i oba puta su joj presude srušene na drugom stupnju, pa me time uopće nije iznenadila njena današnja presuda – rekao nam je Petrović.

– Poznato je da je njena kolegica u drugom sporu, prije mjesec dana donijela presudu u kojoj je odbila Popovićev zahtjev da dijete živi 7 dana s njim i 7 dana sa Severinom, uz obrazloženje da za tako nešto ne postoje zakonske osnove. Dakle, nakon mjesec dana na istom sudu sutkinja donosi potpuno suprotnu presudu – dodao je.

– Severina nije zadovoljna ovom odlukom, jer smatra da nije dobra za dijete i na nju će se žaliti – zaključio je Petrović.

Ista sutkinja koja je danas presudila kako će se Aleksandar jednako vremena provoditi kod oba roditelja, prošle godine u junu donijela je privremenu mjeru prema kojoj pjevačica nije smjela sina viđati 200 dana na godinu, no ta mjera je u međuvremenu ukinuta.

Milan Popović za Index je rekao da je izuzetno zadovoljan presudom.

https://www.instagram.com/p/BcRxxvwgv2C/?taken-by=severina

– Ne smijem iznositi detalje presude, ali sam jako zadovoljan. Ovo je već druga uzastopna pobjeda ravnopravnog roditeljstva u Hrvatskoj i presedan. Bravo za hrvatsko pravosuđe i mog sina Aleksandra koji će imati jednaku pažnju i od mene i od svoje majke – rekao je Popović za Index.

– Presuda je presedan i pobjeda ravnopravnog roditeljstva i po prvi put daje pravo da dijete živi sedam dana kod mame i sedam dana kod tate. To je ravnopravno roditeljstvo u punom smislu te riječi. Nema više ni alimentacije, jer dijete živi sedam dana kod svakog roditelja. Dvije sedmice je na odmoru s mamom, dvije sedmice je na odmoru s tatom. Princip apsolutne ravnopravnosti i potpuno je u skladu s Porodičnim pravom i Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava prema kojoj se pravo na susrete i druženje jednako jamči djetetu i roditeljima djeteta, ističe da svako dijete ima pravo na zajednički život sa svojim roditelima te pravo na kontakt s oba roditelja, ako je odvojeno od oca, majke ili od oboje – zadovoljno je dodao Popović.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti