Od Dolores se oprostio i Josip Radeljak

Piše: Redakcija

Tragično preminula, 32-godišnja hrvatska glumica Dolores Lambaša, sahranjena je u petak u poslijepodnevnim satima na šibenskom gradskom groblju Kvanj. Od glumice se oprostilo nekoliko stotina ljudi, članovi porodice,  majka Alma i otac Đino, te brojne kolege i prijatelji. Nad odrom je klapa Romansa otpjevala „Ne diraj moju ljubav“ i „Tu je moj dom“, dok je trubač svirao „Krist jednom stade na žalu“.

Osim brojnih kolega na vječni počinak Dolores je ispratio i glumac Ivo Gregurević, s kojim je glumica bila u gotovo petogodišnjoj vezi. U Šibeniku nije bio zagrebački poduzetnik Josip Radeljak, bivši partner Dolores Lambaše (u martu ove godine okončali su tiho i bez medijske pompe četverogodišnju ljubavnu vezu), ali je u ime porodice Radeljak poslao cvijetni aranžman s izrazima saučešća.

Podsjećamo od teških povreda dobivenih u saobraćajnoj nesreći koja se u prošlu srijedu u ranim jutarnjim satima dogodila  na autoputu A3 kod Sredanaca umrla je 32-godišnja hrvatska glumica Dolores Lambaša. Ljekari Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu gdje je glumica prevezena odmah nakon nesreće, učinili su sve da joj spase život, međutim, povrede su bile velike. Glumica je u nesreći zadobila teške povrede unutarnjih organa, a izgubila je i mnogo krvi. Preminula je nekoliko sati nakon prijema u bolnicu.

Glumac koji se vozio u automobilu sa Lambašom, 52-godišnji Stojan Matavulj lakše povrijeđen. Odmah nakon prvog uviđaja policije, protiv Matavulja je podignuta krivična prijava zbog sumnji da je izazvao saobraćajnu nesreću. Policijska uprava Brodsko-posavska izdala je priopćenje u kojem objašnjavaju da je do saobraćajne nesreće došlo nakon što je vozač ličnog automobilom Nissan (VŽ registracijskih oznaka), zbog ne držanja dovoljnog razmaka, udario u stražnji dio ličnog automobila Polo (SB registracijskih oznaka), kojim je upravljao 40-godišnjak.

Vozač Pola je zadobio lakše povrede. Oba automobila su se kretala u pravcu Zagreba, a nakon sudara su sletjela s ceste. Glumica je prilikom sudara ispala iz automobila.

Dolores potječe iz sasvim prosječne šibenske porodice. Kada je imala 13 godina zbog bračnih problema njenih roditelja najviše vremena je provodila s bakom i djedom, majčinim roditeljima na otoku Prviću u mjestu Prvić Šepurine, gdje je jedno vrijeme čak i pohađala osnovnu školu.

Nakon završetka školovanja u šibenskoj gimnaziji Dolores odlazi u Zagreb gdje se upisuje na Akademiju dramskih umjetnosti pri čemu je veliku ulogu odigrao njen odnos s tetom Ivanom koja joj je, prema riječima njenih najboljih prijatelja, cijelo vrijeme u Zagrebu bila čvrsti oslonac u ličnim i profesionalnim prelomnim trenucima života.

Doloresina majka Alma dugo je kao medicinska sestra radila na Dječjem odjelu Opće bolnice te prije nekoliko godina odlazi u Zagreb gdje danas živi s bivšim svećenikom Antonijom Šilovićem.

Otac Dino za to vrijeme ostao je u Šibeniku i Dolores bi po dolasku u svoj rodni grad s njim uvijek bila u kontaktu, piše “Jutarnji list”.

[nggallery id=314]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti