Nina Morić: Otac me zlostavljao, često sam završavala u bolnici

Piše: Redakcija

Manekenka Nina  Morić je u ispovijesti za italijansku TV stanicu „Canale 5“  otkrila da ju je otac  kao djevojčicu zlostavljao, te je zbog toga prvom prilikom pobjegla iz Hrvatske. Voditeljici  Silviji Toffani, povjerila je da je zbog očevog nasilja često završavala u bolnici.

– S dvanaest godina imala sam problema sa samopovređivanjem  jer sam za sve krivila sebe – rekla je Nina koja oca nije vidjela pet godina. Dodala je i to da je kao dvogodišnja djevojčica bila oteta i zatvorena u jednoj garaži.

-Da bih pobjegla od nasilja, odlučila sam otići iz Hrvatske. To je ostavilo trag na meni. Cijeli sam život zbog toga imala probleme s muškarcima – rekla je.

Nina iz propalog braka sa italijanskim takozvanim kraljem paparazza Fabriziom Coronom koji služi zatvorsku kaznu zbog ucjenjivanja bogatih i poznatih Italijana, ima desetogodišnjeg sina Carlosa. Nakon razvoda dobila je potpuno skrbništvo nad dječakom. Nedavno je ponovo stala pred matičara.

Manekenka se u avgustu ove godine tokom odmora u Kambodži, nakon dva mjeseca veze u tajnosti udala za Massimiliana Dossija. Nina se nada crkvenom razvodu od prvog supruga Fabrizija Corone jer Dossi i ona žele organizirali veliko vjenčanje u Italiji.

– U životu možeš pogriješiti hiljadu puta, ali postoji onaj jedan put u kojem izbjegavaš greške iz prošlosti. Massimiliano me osvojio svojom inteligencijom i dušom – rekla je  Nina za italijanske medije.

Nina godinama živi i radi u Italiji, a o teškim iskustvima zlostavljanja u porodičnom domu  u Hrvatskoj napisat će i knjigu.

[nggallery id=312]

Pročitajte još