Katastrofalne odluke: Plastične operacije koštale su ih karijere

Piše: Redakcija

Lara Flynn Boyle

Laru Flynn Boyle (47) mnogi su smatrali jednom od najtalentiranijih glumica svoje generacije. Lara je postala slavna početkom devedesetih i to preko noći zahvaljujući ulozi Donne Hayward u kultnoj seriji Davida Lyncha ‘Twin Peaks’. Nakon nekoliko filmskih uloga dobila je priliku okušati se na audiciji za glavnu ulogu u nadolazećoj hit-seriji ‘Ally McBeal’.

Flynn Boyle Donna Hayward James Marshall James Hurley Twin Peaks 1990 | Autor: allvip.us

Iako je uloga ‘šašave’ pravnice na kraju pripala Calista Flockhart, autor serije David E. Kelly bio je toliko impresioniran Larinom audicijom da je posebno za nju kreirao ulogu Helen Gemble u svojoj drugoj hit-seriji ‘Pravda za sve’.

REUTERS/PIXSELL | Autor: REUTERS/PIXSELL

Glumica je prvu ‘korekciju’ napravila 2001., kada je povećala usne. Plastičnoj hirurgiji se, navodno, okrenula nakon borbe s anoreksijom. Nakon usana, išla je na nekoliko ‘faceliftinga’ i stavila je implantante u obraze. Njena drastična transformacija nije se dobro odrazila na njenu karijeru. Glumica se tek povremeno pojavljivala u manjim projektima, a od 2014. godine nije ostvarila nijednu filmsku ili televizijsku ulogu.

Meg Ryan

Glumica koja je krajem osamdesetih i početkom devedesetih bila američka ljubimica i heroina gotovo svake romantične komedije, u posljednjih se deset godina potpuno transformirala. Meg Ryan (55) je, čini se, odlučila milom ili silom zadržati mlađahan izgled, stoga je redovno ‘peglala’ bore, ali i povećavala usne.

Kada se 2016. pojavila na crvenom tepihu dodjele nagrada u Šangaju, mnogi je nisu prepoznali. Pisalo se da joj je opsesija plastičnim operacijama uništila karijeru.

19th Shanghai International Film Festival - Award & Closing Ceremony | Autor: WU ZHI ZHAO

Melanie Griffith

Glumica, koja je krajem osamdesetih i početkom devedesetih nizala uloge jednu za drugom, nedavno je priznala da nije primijetila da je pretjerala s botoksom i drugim estetskim zahvatima sve dok joj drugi nisu počeli govoriti da je više ne prepoznaju. To ju je jako pogodilo, pa je otišla kod drugog hirurga i zamolila ga, kaže, da spasi sve što je njegova kolegica tokom godina zeznula.

Melanie Griffith (60) je dodala da se nada kako sada izgleda prirodnije. Posljednjih 10 godina, Melanie je ostvarila nekoliko gostujućih uloga u serijama poput Hawaii Five O, dok je u seriji Twins, koja je 2006. otkazana nakon samo jedne sezone, imala jednu od glavnih uloga.

PA/Pixsell | Autor: PA/Pixsell

Jennifer Grey

Zvijezda kultnog romantičnog filma ‘Prljavi ples’ odlučila je da ‘korigirati’ nos 1989., dvije godine nakon uspjeha filma i ubrzo požalila.

– Ušla sam u operacijsku salu kao zvijezda i izašla iz nje kao potpuno anonimna osoba. To je bila operacija nosa iz pakla. Zauvijek ću biti ona nekad slavna glumica koju više niko ne prepoznaje – rekla je Grey (57), koja je, dodaje, tek kasnije shvatila da ju je nos činio jedinstvenom te da nije bio ‘ružan’. U intervjuu 2015. rekla je da je to najgora odluka koju je ikada donijela.

20th Annual Screen Actors Guild Awards - Arrivals - Los Angeles | Autor: Chase Rollins/Press Association/PIXSELL

Courtney Love

Udovica legendarnog frontmena Nirvane, Kurta Cobaina, imala je prilično uspješnu muzičku karijeru sa svojim bendom Hole, a neki su mislili i da ima ‘zvjezdanog’ potencijala kao glumica zbog uloge u filmu ‘The People Versus Larry Flynt’.

No što zbog njene ovisnosti o drogama i alkoholu, što zbog pretjeranih posjeta plastičnim  hirurzima, Courtneyina (53) karijera je već ‘umrla’. Sa 35 godina napravila je prvi ‘facelift’ kojeg je požalila, stoga ga je pokušala nekoliko puta popraviti, piše 24sata.hr.

The Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit Gala - New York | Autor: Doug Peters/Press Association/PIXSELL

Pročitajte još