Rob Delaney: Slavni komičar izgubio sina

Piše: Redakcija

Američki komičar Rob Delaney izgubio je dvoipogodišnjeg sina Henryja, koji  se 15 mjeseci borio s tumorom na mozgu. Rob je svoju tugu podijelio s obožavateljima na Facebooku, obavijestivši ih šta se sve događalo posljednjih mjeseci.

– Imam jako tužnu vijest. Moj dvoipogodišnji sin Henry je preminuo. Godine 2016., kratko nakon njegovog rođendana, Henryju je dijagnosticiran tumor na mozgu zbog kojeg je stalno povraćao i gubio na kilaži. Operacijom je tumor uklonjen i podvrgnut je terapiji početkom 2017. No, rak se vratio u jesen i preminuo je u januaru ove godine. Moja žena, Henryjeva starija braća i ja smo jako tužni. Bio je naša sreća. Bio je pametan, zabavan i nestašan i proživjeli smo toliko prekrasnih avantura zajedno, pogotovo nakon što se vratio kući, nakon 15 mjeseci provedenih u bolnicama. Zbog tumora i operacije imao je tjelesnih poteškoća, no, on je brzo naučio znakovni jezik i razvio je svoju metodu kako doći od tačke A do tačke B. Njegova želja za životom i ljubavlju bila je duboka – napisao je Rob, koji trenutno živi u Velikoj Britaniji.

Delaney se zahvalio medicinskom osoblju koje je radilo s Hernyjem i pomoglo njemu i cijeloj njihovoj porodici.

– Sestre, doktori, kućni njegovatelji i svi humanitarni radnici koji su pomogli našoj porodici da preživi Henryjevu bolest ostat će moji heroji do kraja života. Trenutno sam neopisivo tužan, no zaista sa sigurnošću mogu reći da postoji dobro na ovom svijetu –  zaključio je Delaney u svom tragičnom i tužnom statusu.

Pročitajte još