Helen Mirren u ulozi Katarine Velike

Piše: Redakcija

Glavnu ulogu u seriji “Katarina Velika” igrat će Helen Mirren. Snimanje četvorodjelne mini-serije “Katarina Velika” počet će krajem ove godine, a glumica Helen Mirren će osim uloge, imati funkciju i izvršnog producenta. “Katarina Velika” bavit će se burnim političkim previranjima i ljubavnim intrigama najmoćnijeg ženskog monarha u historiji. Katarina je posjedovala nevjerovatnu moć širom Rusije skoro polovinu 18. vijeka. Bila je čvrstog karaktera, nezavisna, inteligentna i seksualno oslobođena – bila je definicija moderne žene, piše Story.rs.

Serija će pratiti Katarinu na kraju njene vladavine, kao i strastvenu aferu koju je imala s Grigoryjem Potemkinom. Između skandala, intrige i mnogih konflikata, ovo je priča o opsesivnoj ljubavi. Kako nisu bili u mogućnosti da se vjenčaju, razvijaju jedinstvenu i posvećenu vezu, kroz koju su prevazišli svoje neprijatelje i oblikovali Rusiju zajedno.

Projekat je zapravo bio ideja Mirrenove, koja je otišla u “Origin Pictures” s prijedlogom da se snimi serija, rekavši da je to uloga koju je ona oduvijek željela da igra.

– Veoma sam uzbuđena što imam mogućnost da glumim historijsku ličnost koja je stekla nevjerovatnu moć. Prepravila je pravila vladanja koja su se odnosila na žene, i uspjela da joj se doda sufiks ‘Velika’ uz ime – rekla je Helen.

Pročitajte još