Glumac bio ucjenjivan: Jim Carrey ipak nije kriv za smrt svoje bivše djevojke

Piše: Redakcija

Jim Carrey neće se naći na optuženičkoj klupi zbog izazivanja smrti svoje bivše djevojke Cathrione White, koja je sebi oduzela život u septembru 2016. godine. Cathrionina majka Brigid Sweetman i suprug od kojeg se razvodila, Mark Burton, optužili su slavnog glumca da je Cathrionu zarazio s tri spolno prenosive bolesti, a zatim joj i nabavio lijekove kojima je počinila samoubistvo.

No, sud je sada odlučio da se takvo što nije dogodilo te da Carrey nema veze sa smrću mlade žene.

Carrey je pak protiv para podnio protivtužbu, navodeći da ga ucjenjuju i pokušavaju suludim optužbama iz njega izvući novac.

“Prije tri godine nasjeo sam i prihvatio nagodbu, najviše kako bih zaštitio Cat, iako su te optužbe bile i ostale potpuno promašene. Neću istu grešku počiniti dvaput. Nemam veze s onim za što me ovi očajni likovi optužuju. Cat sam obožavao, a ovo je čista ucjena”, napisao je, između ostalog, Carrey nedavno na Twitteru.

Prema njegovim riječima, prije tri godine prijetili su mu da će s pričom o spolno prenosivim bolestima izići u javnost ako im na račune ne uplati “milione dolara”.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti