Ilda Šaulić: Sjaj u očima je najljepši ukras lica

Piše: Redakcija

Njega kože

– Dobar izgled mi je bitan, ali nije na prvom mjestu. Najvažnije mi je da se dobro osjećam, da sam srećna i zadovoljna svojim životom. Naravno da mnogo pažnje posvećujem njezi i da želim uvijek izgledati lijepo, ali sam, ipak, mišljenja da su osmijeh i sjaj u očima najljepši ukrasi lica.

Sve kozmetičke tretmane prepuštam profesionalcima, jer nisam od onih žena koje misle da sve znaju najbolje same. U skladu s tim, kod kuće koristim samo hidratantnu kremu i losion za tijelo “Crabtree and Evelyn Goat Milk”. Brigu o svom licu već dugo povjeravam kozmetičarki dr. Borozan koja radi sve ono što je potrebno da bih izgledala svježe i lijepo. Iskreno, ne znam koje sve tretmane rade, niti ih to pitam, jer imam puno povjerenje da će mi pružiti najbolje moguće.

Nekada sam silan novac bacala na mnoge različite preparate, sve dok mi kozmetičarka nije otkrila liniju preparata “Murad”. Mislim da nikada, kada je kozmetika u pitanju, nije presudna cijena, nego kvalitet i to da preparat odgovara vašoj koži. Nikada nisam računala koliko me šta košta. Možda je tako i bolje jer sam sklona impulsivnoj kupovini i tome da potrošim posljednji dinar za nešto što mi se dopada, ne razmišljajući šta ću sutra bez novca…(smijeh).

Njega kose

Izuzetno mi je važna njega kose, jer to nije samo stvar ljepote već i lične higijene. Pošto sam farbana plavuša, mojoj kosi su potrebne dodatna njega i prehrana, pa joj posvećujem više pažnje. Frizera posjećujem kad god mogu, najmanje jednom nedjeljno, a kada imam poslovnih obaveza i češće.

Već godinama koristim šampon i pakovanje “Kerastase” za farbanu kosu i u tom smislu nemam nikakvih novih otkrića, jer nisam pronašla ništa što mi više odgovara.

Ponekad poželim da probam kako bi izgledalo da pređem u potpune crnke, ali me ta želja brzo prođe. Ipak sam ja plavuša po opredjeljenju…(smijeh).

Kosu bih nadogradila samo nekom privremenom metodom i to za potrebe snimanja. Inače, volim svoju dužinu kose i zadovoljna sam njom.

Make UP

– U mom neseseru se trenutno nalaze: tečni puder “Mac Face and Body Foundation c4”, sjaj za usne “Mac Cremesheen Glass Richer Lusher Apricot”, maskara “Lancome Hypnose Doll Eyes”, kameni puder “Mac Studio Fix c6” i rumenilo “Mac Skin Finish Mineralize”. To je osnova moje šminke kada riješim da se našminkam, ali to rijetko radim osim kada moram zbog posla. Inače, tokom dana ne koristim šminku, eventualno maskaru i sjaj za usne.

Umijem sama da se našminkam, ali to gotovo nikada ne radim. Razlog je veoma jednostavan, tokom dana mahom ne nosim šminku, a kada treba da idem na neko snimanje, značajan događaj ili nastup, uvijek se prepuštam vještim rukama Dušana Lazića, koji već godinama brine da budem lijepo našminkana, a u skladu s mojim kompletnim izgledom, ističe dijelove lica. Nekad su to oči, nekad usne…

Na mom toaletnom stoliću nema mnogo proizvoda, na njemu se uglavnom nalaze parfemi i kutijice s nakitom. Od šminke kod sebe imam samo osnovno, jer se za sva značajnija dešavanja uvijek prepustim rukama svog šminkera.

Moje prvo šminkanje

Sestra Sanela je iskoristila odsustvo roditelja iz kuće i uzela neseser majke Goce u kojem je držala šminku. Našminkala me je, a ja sam bila toliko mala da sam mislila da je to lijepo. Naravno, obje smo bile kažnjene kada se mama vratila…(smijeh).

Parfemi

Moja omiljena tri parfema su: “Flora by Gucci Glamorous Magnolia”, “Amouage Gold Woman” i “Elie Saab Le Perfume”.

U kućnoj radinosti

Koristila sam krastavac, i to ohlađen i on je sjajan za predio oko očiju, razbistri ti pogled, kao i umivanje lica rashlađenim zelenim čajem.

Zdravlje

Moram priznati da nisam previše odgovorna kada je prevencija u pitanju. Trudim se da se zdravo hranim, ne pušim, ne pijem, osim povremeno čašu vina, i to bi bilo otprilike sve što svakodnevno činim.

Srećom, nisam predisponirana za neka genetska oboljenja. Od roditelja sam naslijedila sjajnu genetiku i tome najviše i mogu da se zahvalim što nemam nikakvih ozbiljnijih tegoba uprkos stresnom stilu života koji vodim.

Od dodataka prehrani najviše koristim multivitaminske tablete i mislim da su sjajna dopuna ishrani, jer se danas prilično nezdravo živi.

Kada su čajevi u pitanju, tu sam prilično tradicionalna. Volim nanu, kamilicu i zeleni čaj, mada ponekad popijem i neke mješavine poput jabuka – cimet ili vanila – jogurt.

Sigurna sam da je organski uzgojena hrana mnogo bolja i insistiram na njoj. Čak sam bila i zaštitno lice jedne kampanje za zdravu hranu.

Pet minuta mira

Zbog posla kojim se bavim imam pregršt obaveza na dnevnom nivou, pa svaki slobodan trenutak koristim da se opustim i odmorim. Čak i pet minuta mira i tišine može mnogo pomoći da se organizam regeneriše.

Fizička vježba

Od sporta najviše volim tenis, koji sam i trenirala, pa čak se i profesionalno bavila njime tokom čitave svoje mladosti. Reket, nažalost, dugo godina nisam držala. Jednostavno, nisam imala vremena za to, ali sam nedavno pristala da ponovo zaigram i bez pripreme na humanitarnom turniru poznatih. Povod je bio takav da nisam željela, niti mogla da odbijem.

Danas, kondiciju i formu održavam vježbanjem i odnedavno sam počela da vježbam s Bojanom, koja je moj trener i vodi računa da budem u top formi.[nggallery id=299]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti