Kraljica Hollywooda Meryl Streep: Filmske transformacije koje dokazuju da zaslužuje sve nominacije Oskara

Piše: Redakcija

Meryl Streep jedna je od najcjenjenijih glumica u Hollywoodu. Nije uopće stvar u tome da ima najviše nominacija za Oscara ikad – ove godine dobila je 21., a ako ga osvoji, bit će joj to četvrti zlatni kipić. Ima i osam Zlatnih globusa. Donosimo pregled njezinih najboljih transformacija u filmovima koji dokazuju da Meryl može glumiti što god poželite i biti genijalna, prenosi 100posto.hr.

Manhattan

Iako nema jednu od glavnih uloga, Meryl je očarala sve svojom glumom u filmu Woodyja Allena iz 1979. godine. Tad je furala boemski look s klasičnom dugom ravnom kosom. Još je svi pokušavaju kopirati.

U šumi

U mjuziklu prema priči o Matovilki Meryl glumi vješticu. I pod svom tom teškom šminkom i maskom možemo prepoznati njezinu genijalnu glumu. I žena pjeva! Ona može sve.

August u okrugu Osage

U ozbiljnoj drami iz 2013. godine Streep je dio sjajne glumačke postave. Uz nju glume Julia Roberts, Juliette Lewis, Julianne Nicholson, Benedict Cumberbatch… No, Meryl je ipak najbolja kao problematična majka.

Mamma Mia

Još jedan mjuzikl. Ako niste fan Abbu, Meryl će vas svojom genijalnom izvedbom navesti da ih zavolite. Pleše, pjeva i stvarno glumi. Vratila nam je vjeru u mjuzikle. I Abbu.

Mostovi okruga Madison

Predivna romansa Meryl i Clinta Eastwooda. Meryl je savršena kao kućanica koja ni ne shvata koliko joj je život dosadan dok ne upozna fotografa Clinta.

Vrag nosi Pradu

Totalna suprotnost od kućanice u Mostovima okruga Madison, u ‘Vrag nosi Pradu’ Meryl je opaka urednica modnog časopisa. Navodno se radi o liku koji je inspiriran Annom Wintour, urednicom američkog Voguea. U svakom slučaju, film se isplati pogledati samo zbog Streep.

Novine

Profimedia

Njezin posljednji film za koji je dobila 21. nominaciju za Oscar. Još jedom glumi snažnu ženu, Katherine Graham, šeficu The Washington Posta. Film trenutno igra u kinima pa ako niste – obavezno ga pogledajte prije dodjele Oscara tako da možete navijati za Meryl.

Ricki i Flash

Meryl glumi ostarjelu rock zvijezdu koja se ne želi odreći kože, zakovica i ludih frizura. I da, čak i ovdje izgleda genijalno.

Željezna Lady

Realno, Meryl je jedina glumica koja je mogla igrati Margaret Thatcher. Naravno da je potpuno razvalila, a kosa je možda najbolji dio svega.

She-Devil

Ovdje glumi egocentričnu autoricu ljubavnih romana zbog koje Ed Begley Jr. ostavi Roseanne Barr. Fantastična Meryl dala je život površnoj autorici koja misli samo na sebe i svoju ugodu.

Florence Foster Jenkins

Ponovno film prema istinitoj priči; Florence Foster Jenkins bila je najgora pjevačica u historiji, ali uspjela je napuniti prestižni njujorški Carnegie Hall. Meryl je savršeno portretirala pomaknutu Florence koja je uvjerena da predivno pjeva iako to zaista nije istina.

Smrt joj dobro pristaje

Čak i u ulozi trupla volimo Meryl. U duetu s Goldie Hawn divno je na ekran prenijela očajničku želju za vječnom mladosti. Klasik.

Julie i Julia

S kratkom frizurom i trajnom, Meryl glumi Juliju Childs, jednu od najpoznatijih televizijskih kuharica. U priči o njezinom životu puno je tragedije, ali kasnije sreću pronađe u kuhanju francuskih specijaliteta.

Sofijin izbor

U ovom klasiku iz 1982. godine, snimljenom prema istoimenom romanu Williama Styrona, Meryl igra naslovnu ulogu koja joj je donijela jednog od tri Oscara.

Lemony Snicket: Niz nesretnih događaja

U ovom fantasy filmu Meryl igra tetu Josephine, a njen talent prepoznajemo i kroz čudnjikave naočale i veliku punđu na vrh glave.

Pročitajte još