Neobična saradnja: Sting i Shaggy snimili su zajednički album, poslušajte prvu pjesmu

Piše: Redakcija
Bivši basist Policea i jamajčanska dancehall zvijezda udružili su snage i snimili zajednički album. Da, dobro ste pročitali – Sting i Shaggy posljednjih nekoliko mjeseci bili su u njujorškom studiju i radili na albumu“44/876”, koji izlazi 20. aprila.Prvi singl već je vani, a Shaggy kaže da je “Don’t Make Me Wait”pjesma uz koju sva žena treba poslušati.

Cijeli je album inspiriran Jamajkom, a obojica se slažu da je njihova saradnja iznenađujuća.

“Važno mi je da moja muzika iznenađuje. Na mene je mnogo utjecao ska i reggae na početku karijere, a Jamajka mi se oduvijek sviđala. Postoji neka magija na tom otoku koju ne znam objasniti”, rekao je Sting o rodnom otoku Shaggyja.

https://www.instagram.com/p/BeG_GkHndLc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

Dvojac se upoznao preko Stingovom bivšeg menadžera Martina Kierszenbauma, koji je sa Shaggyjem producirao nove pjesme. Poslao je Stingu prvu verziju pjesme “Don’t Make Me Wait”, a ovaj je odmah rekao da će biti hit i da želi sudjelovati. Zatim je došao do studija u Los Angelesu kako bi snimio neke dionice i nastala je ideja o zajedničkom albumu.

“Ovo je album koji svijet sada treba. Mnogo se zabavljamo, ali u ovoj političkoj klimi želimo podići ljude, zato je naše partnerstvo važno. Osim što se slažemo što se tiče muzike, postali smo i pravi prijatelji, niko to nije očekivao”, kaže Sting.

Pročitajte još