Blogerka s hidžabom povukla se iz kampanje L’Oreal

Piše: Redakcija
Nakon reklame koju je objavila kompanija L’Oreal, blogerka Amena Khan se povukla iz te kampanje. Odluku o povlačenju je potvrdila putem Instagrama, a kao razlog je navela kontroverze koje je okružuju. Odluku je donijela nakon što su otkriveni njeni tvitovi iz 2014. godine od kojih su neki okarakterisani kao “antiizraelski”. To je učinila samo nekoliko dana nakon što je u intervjuu za Newsbeat izjavila da je oduševljena što je postala prva žena s hidžabom koja je dio reklame za njegu kose.
– Duboko žalim zbog sadržaja tvitova koje sam objavila 2014. godine, te se iskreno izvinjavam što su oni uznemirili i povrijedili ljude. Promocija različitosti je jedna od mojih strasti, ne diskriminiram nikoga. Tvitove sam uklonila jer oni ne predstavljaju harmoniju za koju se zalažem. Nedavno sam učestvovala u kampanji zbog koje sam bila uzbuđena, a koja je slavila inkluzivnost. S dubokim žaljenjem se povlačim iz kampanje zbog trenutnih kontroverzi koje je okružuju – napisala je Khan.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti