Želite velike grudi? Pročitajte ovo, možda se predomislite

Piše: Redakcija

– Kada imate velike grudi, uglavnom se osjećate kao da vam je na tijelo prikačeno dijete koje sve vrijeme morate da nosite sa sobom i koje je uvijek u prvom planu u vašem životu. Tačno je da svaku majicu možete itekako da ispunite i da muškarci uglavnom neće skidati pogled s vas, ali mnogi ne bi mogli ni da zamisle koliko problema one stvaraju – počinju svoju priču dvije djevojke, koje su od C korpi u 12. godini na veličinu D prešle za samo godinu.

One objašnjavaju kako su ih u toku odrastanja svuda pratili zavidni pogledi drugih djevojaka koje su očajnički željele da se njihovo poprsje pomjeri s tačke proljetnih pupoljaka. Vršnjakinje su ih iza leđa nazivale “lakim devojkama” i glupačama, pretpostavljajući da kad neko ima velike grudi, ne može biti ni častan ni pametan.

– Dok su nas drugi osuđivali mi smo bile preokupirane time kako da, naprimjer, nađemo haljinu za maturu u kojoj nećemo izgledati kao porno-dive ili košulju na kojoj od obima naših grudi neće popucati dugmići. A najteže je vjerovatno bilo natjerati momke da nas bar jednom u toku razgovora pogledaju u lice – kažu autorke teksta.

One su, pored ovih, sa javnošću podijelile i niz drugih problema koje svakodnevnica “obdarenih“ devojaka podrazumijeva.

Među njima su bol u leđima, problemi s držanjem, teškoće prilikom trčanja, ali i strije i opuštenost koje bogato poprsje sa sobom neumitno nosi.

-Ogromne grudi uglavnom dobro izgledaju samo u brusu. Kad se on skine, situacija je potpuno drugačija, jer je od sve težine, nemoguće da se one neće opustiti. Zato morate da zaboravite na haljine ili majice koje se nose bez grudnjaka, a o skidanju pred muškarcem da i ne govorimo. Većina nas se bez odjeće ne osjeća ni približno toliko seksi koliko drugi možda zamišljaju – iskrene su djevojke.

Sa ogromnim nesigurnostima u sopstveni seksepil, koje su zaradile kroz atipično odrastanje, one su primorane da se nose svakodnevno, a taj teret nije nimalo lakši od onog koji imaju devojke s malim grudima. Skrivanje iza široke garderobe i pretvaranje da poprsje nije stvar koju drugi na njima prvo primijete, dio je njihove svakodnevnice. Zato dobro razmislite prije nego što ih sljedeći put nazovete sretnicama.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti