Mlada Britanka kosovskih korijena Dua Lipa: Najviše nominacija za muzičke nagrade Brit Awards

Piše: Redakcija
Objavljene su godišnje nominacije za muzičku nagradu Brit Awards, a popis nominiranih predvode Dua Lipa, mlada Britanka kosovskih korijena i Ed Sheeran.

Najviše nominacija, čak pet ima Dua Lipa, za najveći proboj na muzičkoj sceni, najbolju solo umjetnicu, najbolji album, singl i video godine, prenosi BBC.

Ed Sheeran ima četiri nominacije, za najboljeg solo umjetnika, za najbolji album, singl i video godine. Među nominiranima su i bivši članovi teen senzacije One Direction Zayn Malik, Harry Styles i Liam Payne, cure iz Little Mixa, Taylor Swift, Rag’N’Bone, Calvin Harris, Katy Perry, Big Sean, Jax Jones, Jonas Blue i dr.

Dua Lipa i Sheeran će nastupiti na ceremoniji dodjele koja će se održati 21. februara u londonskoj 02 Areni. Osim njih, publiku će zabavljati Sam Smith, Stormzy i Foo Fightersi.

Inače, zanimljivo je da su se roditelji 22-godišnje Due 90-ih godina iz Prištine preselili u London, gdje je Dua rođena, ali su se 2008. vratili na Kosovo, s namjerom da tamo ostanu zauvijek. Ipak, dvije godine kasnije odlaze u London gdje je vlasnica velikog hita ‘New Rules’ završila poznatu školu scenskih umjetnosti Sylvia Young Theatre School.

https://www.instagram.com/p/Bd7nr2DF_vJ/?taken-by=dualipa

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti