Elon Musk na orgijama u Silicijskoj dolini: Tvrdi da nije znao o čemu se radi

Piše: Redakcija

Elon Musk posjetio je sada već zloglasni event u domu investitora iz Silicijske doline. Riječ je o zabavi u kostima koji godinama nosi etiketu ‘seks-partija’. Glavni čovjek Tesle i SpaceX-a tvrdi da je do 1 sat ujutro bio uvjeren kako se radi o ‘samo još jednom poslovnjačkom partiju s kostimima, piše Tportal.

U svojoj nedavno izdanoj knjizi ‘Bortopia’ koja priča o kulturi unutar tehnološke industrije, novinarka Emily Chang opisala je parti održan u maju prošle godine gdje su, prema pričama, glavne teme seks i droga. Web stranica Axios kuću je odmah prepoznala kao dom bivšeg investitora DFJ-a Stevea Jurvetsona, dok je u drugom blogu kojeg je objavio poduzetnik Paul Biggar spomenuto da se na zabavi pojavio i tech-mogul Elon Musk, čovjek najpoznatiji po kompaniji za letove u svemir SpaceX i tvornici električnih vozila Tesla.

Predstavnik Tesle i SpaceX-a Businsess Insideru je naglasio da je osnivač kompanije zaista otišao na zabavu, no da je bio čvrsto uvjeren da se radi o ‘korporativnom’ partiju u kostimima gdje je o tehnologiji i biznisu s gostima razgovarao do 1 sat ujutro, nakon čega je otišao kući.

Napisali su: ‘Elon je nazabavi bio nekoliko sati te je otišao oko 1 sat ujutro nakon što je porazgovaro s nekoliko poduzetnika koje finansira DFJ. Njegovo uvjerenje je tokom cijelog događanja bilo da se radi o  zabavi u kostimima, a ne seks-partiju te da ga je u 1 sat ujutro napustio s uvjerenjem da se niti u jednom trenu nije činilo da će se pretvoriti u nešto drugačije’.

Pročitajte još