Novosti

Lepa Brena: Dešavalo se da mjesecima jedem hljeb i jogurt

U prvim prikazanim dijelovima dokumentarca “Lepa Brena i godine Slatkog greha” popularna pjevačica je iskreno i bez uljepšavanja opisala kako su teški bili njeni počeci i kako se zbog nedostatka novca morala odreći sna da postane doktorica. Ona je kao jedan od najtežih perioda u svom životu navela onaj tokom studiranja turizma.

– Kada sam 1979. godine završila srednju školu, željela sam da upišem medicinu. Međutim, moj otac nije imao dovoljno sredstava, jer je plata bila prilično mala, a školovati troje djece nije bilo lako. Upisala sam turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu i tada sam položila prijemni. Imala sam toliko malo novca, tek da platim stan i onda sam štedjela na hrani. Za grijanje sam kupovala naftu, a dešavalo se da mjesecima jedem hljeb i jogurt. I ništa više. Eventualno neka pašteta i margarin. Nekako sam izdržavala i bilo me je sramota da kažem da prosto ne jedem – priznaje pjevačica.

Brena kaže da je bila tako vaspitana da nije čak ni od bliskih ljudi tražila da joj pomognu.

– Najgora stvar je bila kada me pozove drugarica Olivera, koja je stjuardesa, na ručak. Prije odlaska kod nje se najedem hljeba kako se kod nje ne bih prejela. A onda kada dođem kod nje kažem da nisam gladna, a zapravo mjesecima nisam imala pravi obrok. Mama nas je tako vaspitala, nije dala da odemo kod nekoga i da se tamo najedemo, možemo da uzmemo malo, kolača nikada ne smijemo da uzimamo puno i ni slučajno da tražimo više – rekla je, između ostalog,  ona.

Uz ovo, Brena je u prikazanim dijelovima filma govorila i o otmici sina kao i drugim događajima koji su itekako obilježili njen život i karijeru.