Gwen Stefani: Prepoznatljiva po platinastoj boji kose koju farba jednom sedmično

Piše: Redakcija

Da je zvijezda biti lako, zvijezda bi bio svako. Šalimo se, ali primjer pjevačice Gwen Stefani to i pokazuje. Gwen je poznata po svom istančanom modnom stilu koji ne vrbuje trendovima, a njezin zaštitni znak su svakako crvene usne i platinasta boja kose.

Specifična plava nijansa relativno je teška za održavanje s obzirom na to da se i minimalan izrast odmah primijeti, ali doznali smo i zašto se to kod Gwen nikada ne vidi. Naime, njezin frizer Danilo Dixon otkrio je kako pjevačica svoju kosu farba – svake sedmice. Tačnije, svakog ponedjeljka.

Za elle.uk je otkrio i kako je u pitanju bojanje samo korijena kose, a da je za zdravu kosu najbitniji način sušenja. Savjetuje da se kosa suši na prirodan način što je češće moguće, a tajna lijepe i njegovane kose je u izbjegavanju preparata koji se kombiniraju s visokim temperaturama, poput pegli za kosu, figara i feniranja na maksimalnoj temperaturi.

Sudeći prema fotkama, Gwenina kosa je itekako zdrava, ali ipak – farbanje jednom sedmično?! Hvala, ali ne hvala.

View this post on Instagram

@gwenstefani REDy for #VoiceBattles #HairByDanilo | Tap for credits

A post shared by Danilo (@officialdanilohair) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti