Imani Mujakić : Ovako izgledaju princeze iz bajki

Piše: Redakcija

Devetogodišnja Imani Mujakić živi san o kojem maštaju njene vršnjakinje i starije kolegice po profesiji. Lijepa plavokosa djevojčica članica je pet modnih agencija, između ostalih i “Max Models”, “Dutch Casting” te “Borderfield Models”. Još od šestog mjeseca života angažirana je kao profesionalni model. Da, dobro ste pročitali.

Njen otac Omer, nekad uspješan maneken, i njena mama prepoznali su, kažu, potencijal  svoje kćerkice i prijavili je u modnu agenciju za bebe u Holandiji, gdje i žive. Tako je počela njena priča o uspjehu.

– Imani je nastavila tamo gdje je mene, u karijeri manekena, prekinuo rat. Dakle, sa šest mjeseci odlučili smo da je prijavimo u modeling agenciju za bebe. Već naredne sedmice nazvali su nas sa željom da je slikaju za jedan dječiji časopis. Tako je sve počelo.

Imani je danas jedan od natraženiji modela u svojoj starosnoj dobi u Holandiji i Belgiji –  priča njen otac Omer, dodajući kako je lijepa devetogodišnjakinja tokom ove godine pozirala za prestižnu američku agenciju, te da će se njene fotografije naći u božićnom britanskom izdanju magazina “Vogue” .

– Imani se bavi aktivno ovim poslom četiri godine. Mislim da ne postoji dječiji brand za koji nije snimala kampanju. “Vingino”, “Jacky Luxury”, “Tommy Hilfiger”, “Boboli”, “Pampolina”, “Bekult”, “Clic”, “Didi”, “Muy Malo”, “Airforce” neke su firme za koje je radila. Nakon objavljivanja njene fotografije za italijansko izdanje “Vogua”, počele su stizati ponude iz Amerike – priča tata maneken, dodajući kako je Imani dobila titulu dječijeg modela za mjesec april u toj zemlji.

– To je rezultiralo novim poslovima, a agenti pojedinih agencija tražili su da dođemo u Ameriku i radimo tamo photoshooting, što smo odbili. Supruga i ja saglasili smo se da je ona još dijete, te da u svom djetinjstvu treba da uživa.

Ipak, predstavnici jedne agencije bili su uporni i došli u Amsterdam, gdje živi porodica Mujakić i snimili njene fotografije.

– Oboje smatramo da je rođena za ovaj posao i da će se s radnim navikama i disciplinom koju posjeduje dobro snaći u svijetu mode. Znam iz iskustva da su osobe bez stava i samodiscipline često iskorištene ili čak uništene u svijetu mode, koji je, nažalost, veoma surov.

A na setu se njegova kćerkica tranformira u totalno drugu osobu u svakom smislu.

– Sjećam se da je prije dvije godine za firmu “Wehkamp” radila  totalni make over, kako bi ličila na princezu Maksimu. Sjedila je mirno, mahala zastavom i pozirala i kad su svi ostali pali od umora. Svi su bili fascinirani njenom upornošću i disciplinom. Mi, roditelji, nismo imali nikakvu odgojnu ulogu u tom njenom stavu. Često kažem da je njen talent Božiji dar. No, isto tako, ako nešto neće, nemoguće ju je natjerati. To je naslijedila od mame.

Kompletan tekst možete pročitati u print izdanju Magazina AZRA (broj 868)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti