Kako danas izgleda mala Ivana iz čuvenog hita Zdravka Čolića

Piše: Lejla Bejdic
Mnogi se sjećaju slatke riđokose djevojčice koja je u čuvenom spotu Zdravka Čolića otpjevala stihove „Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato“. Ona danas živi u Australiji i ima preko 34 godine.

Čuvena djevojčica iz ekranizacije pjesme „Čaje šukarije“ zove se Ivana Legin, a njen život nimalo nije bio lak.

Davne 1990. godine „zablistala“ je u Čolinom spotu, a krajem osamdesetih Ivana je sa Slobodanom Ćustićem  igrala u filmu „Kuduz“. Saradnja s Zdravkom joj je ostala u lijepom sjećanju.

– Sjećam se snimanja u studiju sa Zdravkom gdje sam ga zezala da je curica zato što ima tako dugu kosu. Čini mi se da je promijenio imidž za tu ploču jer je na albumu lijepo zalizan sa kraćom kosom – otkrila je svojevremeno za magazin Lolu, a prije nekoliko godina susrela se s Čolićem na jednom njegovom nastupu u Melbourne..

O činjenici da je se ljudi sjećaju kao djevojčice iz Čoline pjesme i filma „Kuduz“, Ivana je rekla da je divno znati da je lijep i značajan dio njenog života ostao u sjećanjima mnogih ljudi.

– Ali moram priznati, još uvijek sam iznenađena tom činjenicom jer je prošlo više od 20 godina od svega toga. Trenutno živim potpuno drugačijim životom, tako da kad se pojavi interes u medijima o meni ponovo se prijatno iznenadim“, rekla je Ivana.

Ivana je nakon izbijanja rata na ovim prostorima tokom devedesetih godina prošlog vijeka izbjegla u Australiju, a nerado se prisjeća teškog perioda koji je za njom.

– Izbjeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svijetom pokušavajući da nađu svoj kutak mira i sigurnosti bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju s novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci će uvijek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo – rekla je ona.

Slikovni rezultat za ja se zovem ivana

Danas se Ivana bavi marketingom, režijom i produkcijom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti