Luka Modrić se nagodio i izbjegao zatvor zbog utaje skoro milion eura poreza

Piše: Redakcija

Kapetan hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić, koji bi se danas tokom dana trebao pojaviti pred sucem u Španiji zbog optužbi za utaju poreza, navodno se, prema pisanju španskih medija nagodio i tako izbjegao zatvorsku kaznu.

Modrić je nakon prelaska iz Tottenhama u Real Madrid 2012. u Luksemburgu osnovao kompaniju Ivano S.a.r.l. na koju je prenio komercijalna prava na korištenje svog imena u marketinške svrhe i tako izbjegao plaćanje poreza po stopi od 30 posto tokom 2013. i 2014. godine, a španski poreznici optužili su ga da je sa suprugom Vanjomprevario poreznu upravu za najmanje 870.728 eura. Nagodba je navodno Modrića koštala milion eura, ali barem neće morati u zatvor.

Prema pisanju španskih dnevnika El Mundo, 32-godišnji Modrić će uplatiti milion eura u španku državnu kasu i tako izbjeći zatvorsku kaznu koja u Španiji prijeti poreznim prijestupnicima.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti