Predstavljamo vam 3 glavna i sasvim jednostavna trenda u uređenju interijera koja će se provlačiti kroz 2018. godinu. Mi smo već ušli u novu godinu, a vrijeme je da to učine i vaši domovi.

1. Ananas zamijenite trešnjom
Protekle godine ananas je bio hit voće i neophodan dodatak u dekorativnom sektoru. Od zdjelica u oblicu ananasa pa sve do ukrasnih jastučića, a svoj je vrhunac doživio ovog Božića kada je pretvoren u božićno drvce. Dani slave pod reflektorom polako su iza ananasa, a nova zvijezda u našim interijerima postat će trešnja. Ukrasne trešnje u matiranom porculanu, ali i u lakiranoj verziji počinju osvajati naše domove. Trešnje su posebno lijepe u metalik tonovima poput srebra, zlata ili bronce.

2. Kružni oblici
Sve zaobljeno u kružnicu postaje pravi hit. Posebno ogledala u popularnom Scandi tilu koja se mogu prepoznati po tipičnom kružnom obliku. Ovaj oblik preuzimaju i drugi predmeti poput police i komoda čiji je izgled zbog zaobljenog dizajnadrugačiji od onog konvencionalnog kvadratnog namještaja na koji smo navikli.

3. Tamno drvo
Tamno drvo svoju popularnost preuzima zbog kontrasta kojeg dobivamo koristeći ga u svijetlim i bijelim prostorijama. Naravno da ne morate promijeniti cijelu kuhinju ili podove u svojim domovima. Dovoljno je staviti nekoliko naglasaka tamnog drveta u vaš dom. Polica, nova komoda, možda stolice ili jednostavni okviri za slike, uvesti će vaš dom u 2018. godinu. Zahvaljujući povratku 70-tih godina, tamno drvo poput oraha ponovo je u modi.

Instagram