Kako je nastao Tošetov veliki hit Soba za tugu

Piše: Redakcija

Toše Proeski kao makedonski pjevač pop i narodne muzike iza sebe je ostavio mnogobrojne hitove koji se i danas pjevaju. Veliki hit je i pjesma Soba za tugu, a zanimljivo je kako je ta pjesma nastala.

Naime, čovjek je dobio zatvorsku kaznu zato što je ubio ljubavnika svoje devojke, kada ih je zajedno zatekao u krevetu. U Centralnom zatvoru napisao je tekst pjesme i opisao kako se osjeća nakon počinjenog djela. Stihovi u njoj oslikavaju stanje u ćeliji i to što on robija zbog njene prevare. U posvećenoj numeri on piše o svojoj odluci da život provede ležeći u mraku između 4 zida.

Tekst je, nakon izvjesnog vremena, stigao do Tošetovog menadžera, koji ga je pokazao Tošetu, koji ju je ubrzo i snimio i tako je nastala ”Soba za tugu”.

Makedonski pop-pevač Toše Proeski je sa samo 26 godina poginuo u saobraćajnoj nesreći u ranim jutarnjim satima 16. oktobra 2007. godine na auto-putu E70 Zagreb – Lipovac, blizu mjesta Nova Gradiška, oko 150 kilometara jugoistočno od Zagreba.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti