Novosti

Vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle poklapa se s datumom velikog zločina

Datum kraljevskog vjenčanja službeno je zakazan. Međutim, postoji više razloga zašto fanovi (barem oni praznovjerni) nisu zadovoljni s tim datumom.

Navodno bi princ Harry i njegova zaručnica Meghan trebali odlučiti kad se žele vjenčati. Međutim, otkad su obznanili datum da će vjenčanje biti 19. maja sljedeće godine, mnogi fanovi kraljevskog para su izvan sebe od bijesa.

Naime, veliko događanje pada tačno na dan kad je finale “Football Association Cupa” velikog engleskog nogometnog događaja.

Ali, to nije sve!

Prince Henry will marry his new wife on 19th May 2018.
His namesake King Henry VIII executed his wife Anne Boleyn on the same date in 1536. https://twitter.com/KensingtonRoyal/status/941654708661444608 

 Jedan korisnik Twittera na svom postu je objavio neke podatke iz prošlosti koji su vezani za kraljevsku porodicu: Henrik VIII, imenjak i Harryjev predak, je 19. maja 1536. godine svoju drugu suprugu Anne Boleyn ubio, nakon što ju je izveo pred sud zbog navodne nevjere.

Pravi razlog je navodno bilo nezadovoljstvo kralja Henrika činjenicom da mu Anne nije rodila sina (rodila je jednu kćer, kraljicu Elizabethu, a dvije sljedeće trudnoće završile su pobačajem).

Ipak, kao i mnogi koji s nestrpljenjem čekaju kraljevsko vjenčanje, za pretpostavit je se da Harry, koji se punim imenom zove također Henrik, i njegova buduća Meghan nisu praznovjerni…