R’n’B zvijezda Toni Braxton se vraća na scenu: Sprema novi album

Piše: Redakcija

Devedesetih godina bila jedna od vodećih svjetskih ženskih vokala. Toni Braxton publika najviše pamti po hitovima “Unbreak My Heart” iz 1996. godine te “He Wasn’t Man Enough” iz 2000. godine.

https://www.instagram.com/p/BcdHe3qlETQ/

Iako je razmišljala o prekidu karijere te je prije godinu priznala da boluje od lupusa i dalje je muzički aktivna.

“Moje srce više nije u muzici, mrzim što to moram reći. Više neću snimati albume, možda povremeno još nastupim jer to je ono što volim najviše. Novih projekata neće biti”, najavila je Toni Braxton 2013. godine, no predomislila se te je i danas aktivna.

Prvi album je objavila 1993. godine, a on joj je donio tri Grammyja. Hit “Unbreak My Heart”, koji je posvetila svom dečku koji je poginuo, objavljen je 1996. na albumu “Secrets”, za koji je osvojila dva Grammyja.

Za treći album “The Heat” također je osvojila Grammy, a nakon njega objavila je još tri albuma.

https://www.instagram.com/p/Bb7bG2fl4sa/?taken-by=tonibraxton

Pjevačica je prije tri godine u memoarima napisala kako je tokom svoje najveće slave ‘90-ih bila jako depresivna. Dvije godine nakon što je izdala album “Secrets” 1998. proglasila je bankrot.

Pored teške finansijske krize, Toni je pretrpjela i pobačaj dok je čekala dijete s tadašnjim suprugom Kerijem Lewisom s kojim je bila u braku od 2001. do 2009. godine, no tek 2013. su se službeno rastali. Tokom zajedničkih godina dobili su dva sina.

Iako se bori s autoimunom bolešću, danas izgleda bolje nego ikad.

U septembru ove godine objavila novi singl “Deadwood” s kojim najavljuje album “Sex & Cigarettes”, koji bi trebao biti objavljen iduće godine.

Pročitajte još