Ferrariju 250 GTO iz 1963: Najskuplji auto na svijetu

Piše: Redakcija

Mada ekonomska kriza drma planetom, njene posljedice se ne osjećaju kada je riječ o cijenama žestokih i rijetkih automobila, što potvrđuje najnovija transakcija u kojoj je glavnu ulogu imao jedan Ferrarijev model, prenosi autoportal.rs.

Naime, riječ je o Ferrariju 250 GTO iz 1963. godine, iz kolekcije izvjesnog Pola Papalarda, koji je postao novi svetski rekorder po visini cijene, jer je novom vlasniku prodat za nevjerovatnih 38,2 miliona eura.

Zanimljivo je da je dosadašnji vlasnik ovog rekorda također bio Ferrari 250 GTO, godinu dana stariji od ovog modela, a koji je prodat za 21 milion eura. Pre njega, rekorder je također bio model kompanije iz Maranela, 250 Testa Rossa iz 1957, prodata za 12 miliona eura. Postavlja se pitanje da li ovi automobili zaista vrijede na desetine miliona eura. Svejedno, mnogi smatraju da je ovakav trend neodrživ, ali aukcije nas s vremena na vrijeme uvjere da bogati kolekcionari ne štede na novcu kada su pravi četvorotočkaši u pitanju.

Avaz.ba

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti