Oprah Winfrey prva tamnoputa dobitnica nagrade Cecil B. DeMill

Piše: Redakcija
Poznata američka televizijska voditeljica i producentkinja Oprah Winfrey dobitnica je nagrade “Cecil B. DeMill” koja će joj biti uručena na dodjeli nagrada Zlatni globus u januaru 2018.

Glumac Morgan Freeman je rekao da je odluku donijelo Udruženje stranih novinara u Hollywoodu jer je ocijenjeno da je voditeljica jedna od “najcjenjenijih ličnosti današnjice” i jedna od najutjecajnijih žena.

Nagrada “Cecil B. DeMill” svake godine se dodjeluje ličnostima koje imaju “veliki utjecaj u svijetu zabave”. Prije Oprah Winfrey, tu nagradu su dobili Freeman, Meryl Streep, Jodie Foster, Barbra Straisand, Sidney Poitier i Lucille Ball.

Winfreyeva će nagradu dobiti na 75. dodjeli Zlatnih gobusa 7. januara naredne godine.

Oprah Winfrey, rođena 1954. godine, stekla je slavu kao voditeljica emisije Oprah Winfrey Show, koja je počela da se emituje 8. septembra 1986. Kao glumica je nominovana je za Oskara za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu Stephena Spielberga “Boja purpura” iz 1985, prenosi Beta.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti