Sjećate li se Hansona? I danas nastupaju i imaju mnogo djece

Piše: Redakcija
Sjećate li se Hansona? I danas pjevaju, a skupa imaju 11 djece. Braća Isaac, Taylor i Zac proslavili su se 1997. hitom ‘MmmBop’.
Njihov bend Hanson ima već 25 godina, i iako za njih od tada nismo čuli, cijelo su vrijeme bili muzički  aktivni…
– Radimo zajedno 25 godina i još se uvijek nismo ‘poklali’. To nam je jedino dostignuće u karijeri, rekao je najmlađi član grupe Zac (31).On i dvojica njegove braće, Taylor (34) i Isaac (36) proslavili su se hitom ‘MmmBop’ 1997. Iako je otad zanimanje javnosti za njih splasnulo, braća su nastavila snimati. Snimili su šest studijskih albuma. Tokom trećeg albuma, osnovali su vlastitu diskografsku kuću jer s kućom Mercury Records više nisu htjeli sarađivati.

To smo učinili jer smo shvatili da za nas nema budućnosti pod velikim diskografskim imenom. Njima je bila najvažnija zarada i gomilanje izvođača kojima mogu trgovati – rekao je Taylor.

Osim toga, braća su skupa organizirali festival muzike i craft pive koje sami proizvode. Prvo pivo im se zvalo ‘Mmmhops’.

Još u oktobru izdali su prvi božićni album nakon 20 godina.

– Prvi takav album smo snimili 1997. Neke je obljetnice nemoguće ignorirati. Naši fanovi očekuju cijeli paket stvari koje su jednom voljeli. Vole osjećati nostalgiju. Ove godine smo i kao grupa navršili 25 godina, pa smo osjećali da je važno da se prisjetimo prošlosti – kažu momci.

Hanson i dalje idu na turneju, a posebno ih veseli druženje s fanovima kojih još uvijek ima, kako tvrde, diljem svijeta. U publici znaju vidjeti svoje vršnjake, ali i roditelje s djecom.

Najstariji Isaac i njegova supruga Nikki imaju sinove Clarka Everetta (10), Jamesa Monroea (9) i Ninu Dette (3).

Njegov mlađi brat Taylor suprugu Natalie Bryant upoznao je 2000. nakon koncerta Hansona. Par ima petero djece: Jordan Ezra Hanson (15), Penelope Anne (12), River Samuel (11), Viggo Moriah (9) i Willa Jane (5).

I najmlađi Hanson Zac svoju je suprugu također upoznao na tom koncertu. On sa ženom Natalie ima troje djece, Iru Sherherd (9), Juniju Rosu Ruth (7) i Georgea Abrahama Walhera (5), piše 24sata.hr

 

 

Pročitajte još