Za sve fanove Jimmija Hendrixa: Neobjavljene pjesme će biti objavljene do proljeća

Piše: Redakcija

Neobjavljene pjesme Jimmija Hendrixa, snimljene između 1968. i 1970. godine, bit će objavljene naredne godine.

Experience Hendrix i Legacy Recordings najavili su danas da će Hendrikov album Both Sides of the Sky objaviti 9. marta 2018. Na albumu s 13 numera se nalazi 10 pjesama koje nikada nisu bile objavljene.

Hendrix je umro 1970. u 28. godini. Novi album je treći dio trilogije iz arhiva heroja gitarske muzike. Valleys of Neptune je bio izdat 2010, a People, Hell and Angels 2013. godine.

Eddie Kramer, koji je radio kao inženjer zvuka na svakom albumu koji je Hendrix snimio za života, rekao je u intervjuu da je 1969. bila “veoma eksperimentalna godina” za Hendrixa .

Slikovni rezultat za jimmy hendrix

“Prvo stavite kasetu i slušate i onda vam se dlake usprave na vratu i kažete ‘Oh Bože. Ovo je previše nevjerovatno'”, rekao je Kramer.

Mnoge pjesme s novog albuma je snimila grupa Band of Gypsys u kojoj su pored Hendrix bili Bady Miles i Billy Cox. Steven Stills svira u dvje pesme – $20 Fine i Woodstock.

“Zvuči kao Crosby, Stills i Nesh osim što je na esidu”, rekao je Kramer za pjesmu $20 Fine.

Kramer je producirao album s Johnom McDermontom i Janey Hendrix, sestrom legendarnog gitariste i predsjednicom Experience Hendrix. On je rekao da je Both Sides of the Sky posljednji album u trilogiji, ali da bi neko mogao naći neke Hendrixove snimke na tavanu ili podrumu, što bi moglo biti objavljeno.

On je rekao da imaju i snimke Hendrixovih nastupa, i audio i video, što planiraju da objave.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti