Ellen Pompeo progovorila o razlozima zbog kojih je Katherine Heigl napustila “Uvod u anatomiju”

Piše: Redakcija

Ellen Pompeo, zvijezda serije “Uvod u anatomiju” prvi put je progovorila o razlozima zbog kojih je Katherine Heigl (dr. Izzie Stevens) napustila seriju u vrijeme njene najveće popularnosti. Njena priča je izazvala veliku pažnju u američkim medijima, budući da je publika bila razočarana odlaskom Katherine, a da niko od glumačke ekipe godinama o tome nije želio reći nijednu jedinu riječ.

Ellen je naglasila da ona nije imala problem s tim što je Katherine odlučila raditi druge projekte, već s načinom na koji je napustila “Uvod u anatomiju”.

– Kada je Katie otišla, bilo je teško. Možete razumjeti zašto neko želi otići – kada vam neko ponudi ugovor od 12 miliona dolara za snimanje filma, i još pritome imate samo 26 godina, međutim, ako je već tako, onda vi čekate da vam istekne ugovor za seriju, a ne tražite povišicu i produženje ugovora, da biste nakon toga odmah otišli iz projekta – kaže Pompeo za “New York Post”.

– Pompeo je objasnila i zbog čega u seriji nije željela igrati djevojku od Isaiaha Washingtona. Glumica je naime u privatnom životu u braku sa afričko-američkim muzičkim producentom Chrisom Iveryjem.

– Znate da su producenti željeli da Isaiah Washington bude moj momka. Shonda je zaista željela ubaciti u priču ljubav crnog muškarca i bijele žene. Nisam uistinu mislila da će htjeti u show ubacivati međurasni par, i nisam ga željela – dodala je Pompeo, poznata u serijalu kao doktoricu Meredith Grey.

[nggallery id=263]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti