Holivudske dame u svijetu anoreksije

Piše: Redakcija

Anoreksija je poremećaj u ishrani s kojim su se, zbog truda da izgledaju što mršavije, mnoge holivudske dame suočile. I dok neke od njih nikada nisu priznale ono što je bilo očigledno, postoje i one koje su otvoreno govorile o svom problemu s anoreksijom. Pogledajte koje se se to poznate dame suočile s anoreksijom.

Angelina Jolie

Slavna glumica jedan je od onih dama koje nikada nisu priznale da imaju ovaj problem, ali brojne fotografije ukazuju na to da se Angelina bori s anoreksijom. Naime, ona je nakon razvoda od Brada Pitta drastično smršala, a nagađalo se i da ima rak, kao i da boluje od paranoje.

Demi Lovato 

Iako njen izgled nije ukazivao na to pjevačica Demi Lovato je otvoreno govorila o svom problemu i priznala da je godinama povraćala hranu, te se izgladnjivala zbog izgleda.

Demi Moore

Nakon razvoda od poznatog glumca Ashtona Kutchera Demi je izgledala kao kostur. U tom periodu su njeni doktori saopštili da se lijepa glumica bori s anoreksijom.

Lady Gaga 

Kontraverzna pjevačica se u jednom trenutku drastično udebljala, što je svakako izazvalo lavinu komentara. Ona je nakon toga otkrila da se s bulimijom i anoreksijom borila od svoje 15. godine.

Lindsay Lohan

U jednom intervjuu iz 2006. godine poznata glumica je priznala da je bila bolesna, kao i to da je mislila da će od anoreksije umrijeti.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti