Što se krije iza bisera koje je Kate Middleton nosila na kraljevskoj večeri

Piše: Redakcija

U londonskom dvorcu Windsor sinoć je održana glamurozna proslava 70. godišnjice braka najmoćnijeg britanskog para, kraljice Elizabete II i princa Philipa, na koju su bili pozvani samo najuži članovi porodice.

Uključivalo je to i kraljičine najeksponiranije unuke, princa Williama i Harryja, s kojima je pristigla i trudna vojvotkinja Kate Middleton. Paparazzi su ih snimili tokom vožnje do dvorca u službenom automobilu.

Dok su se braća opredijelila za klasična crna odijela, vojvotkinja je odjenula čipkastu haljinu koju potpisuje slavna dizajnerica Diane Von Furstenberg, u kojoj se nedavno pojavila na gala večeri.

Svoj crni styling lijepa 35-godišnjakinja podigla je vrlo zanimljivim komadom nakita, koji je posudila od same kraljice. Riječ je o bisernoj ogrlici koju je svojevremeno nosila i nikad prežaljena princeza Diana, a koja pripada kraljici Elizabeti II.

Kao i uvijek do sada, Kate svoje outfite pomno bira i prilagođava situaciji, a njen nakit često priča svoju priču.

Zato je za ovako veliki i važan dan u životu kraljice izabrala nešto što ih povezuje, a to je kultna ogrlica od četiri reda bisera i s dijamantnom kopčom u sredini.

Nosila ju je kraljica Elizabeta 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, a dizajnirana je od uzgojenih bisera koje joj je poklonila japanska vlada.

Istu tu ogrlicu nosila je i princeza Diana, a s njom se pojavila na državnom banketu u Holandiji 1982.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti