Stiže atraktivni Alfa Romeo 4C

Piše: Redakcija

Uoči početka prodaje, Alfa Romeo je objavio nove fotografije i promotivni video dugoočekivanog sportskog modela 4C, veoma značajnog za italijanskog proizvođača zbog poboljšanja imidža, a ujedno i povratka na unosno američko tržište.

 

Ovaj sportski dvosjed dugačak je 4 metra, a pogonjen 1,75-litarskim turbopunjenim motorom od 240 KS. Snaga se prenosi na zadnje točkove pomoću šestobrzinskog TCT mjenjača koji će, osim automatskog, imati i sekvencijalni režim rada. Iz mjesta do “stotke” potrebne su 4,5 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 258 km/h.

 

Plan je da se godišnje proizvede svega 3.500 primjeraka, od čega je samo 1.000 namijenjeno evropskom tržištu. Početna cijena iznosit će 60.000 eura.

 

Početak prodaje u Evropi zakazan je za oktobar, a u SAD-u nakon premijere na sajmu u Los Anđelesu krajem novembra.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti