Preminuo Nino Jeleč, poznati bh. muzički producent

Piše: Redakcija

Nedžib Neno Jeleč, poznati muzički producent, aranžer, ton-majstor i studijski muzičar, preminuo je u 54. godini nakon duže borbe sa teškom bolešću.

Njegova značajnija muzička karijera počinje od sviranja bass gitare u grupi Gino Banana, Kongres i Vatreni Poljubac (period 1984. – 1986. godine).

Istovremeno je radio na projektima mnogih tadašnjih popularnih folk pjevača, kao što su Hanka Paldum, Toma Zdravković, Duško Kuliš, Osman Hadžić… od 1986. do 1988. godine. Godinama poslije je kao samostalni muzički producent, tonmajstor i programer radio na projektima grupa Merlin, Hari Mata Hari, Valentino i Bolero.

Nakon snimanja prvog albuma Bombaj štampe, nastavio je raditi sa grupom kao basista i producent. Zajedno sa Miodragom Dobrijevićam (Bato) je osnovao “MPC” STUDIO 1990 – 1992 gdje je producirao albume Tifa Regina istovremeno je radio na muzici za filmove Praznik u Sarajevu Vanbračna putovanja i Sex partijski neprijatelj.

U toku rata u BiH, od 1992. do 1994. godine, radio je u RTV BiH i kao muzički producent predstavljao BiH na Eurosongu: Fazla 1993. godine, te Alma i Dejan 1994. godine. Godine 1994. godine odlazi u Njemačku gdje je u In-Takt Records radio na brojnim projektima BH izvođača.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti