Miss Earth 2017: Bosanka među deset najljepših

Piše: Redakcija

Na Izboru za “Miss Earth 2017”, održanom u filipinskom gradu Pasaj, na kojem je pobijedila Filipinka Katherine Espin, dvadesettrogodišnja Jelena Karagić iz Kozarske Dubice osvojila je visoko 10. mjesto.

Predstavnica Bosne i Hercegovine prije odlaska na ovo prestižno takmičenje istakla je da je za nju najvažnija harizma sa kojom se planira predstaviti žiriju. “Za ovakvo takmičenje je najvažnija karizma. Kako zračiš, tako i privlačiš. Moj najveći aduti su moj osmijeh i moja zadnjica”, rekla je Karagić kroz smijeh prije polaska na Filipine, prenose Nezavisne novine.

Na takmičenju “Miss Earth 2017” pored predstavnice Filipina, koja je proglašena najljepšom, nagrađene su i predstavnica Rusije Lada Akimova, koja je proglašena za miss vatre, Kolumbijka Julijana Franko koja je ponijela titulu miss vode i predstavnica Australije Nina Robertson koja se okitila titulom miss vazduha. Tokom finalne večeri najljepše djevojke iz svih zemalja svijeta su stavljene pred nekoliko izazova, a jedna od tema o kojoj su raspravljale bila je zaštita životne sredine.

Ibasko je istakla da klimatske promjene nisu najveći problem sa kojim se suočava naša planeta, već da smo to mi sami.

“Problem je naše neznanje i apatija. Mi moramo promijeniti naše loše navike i zajednički usmjeriti napor u očuvanje naše životne sredine. Čak i mikronapori mogu doprinijeti makroefektu i tako ćemo spasiti naš dom i našu planetu”, rekla je nova miss Zemlje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti