Na vrhu Mont Blanca alpinist pronašao smaragde, rubine i safire

Piše: Redakcija

Dok se probijao kroz glečer i uživao u ljepotama Mont Blanca, mladi francuski alpinist naišao je na metalnu kutiju s natpisom Made in India. Otvorio  je i ostao bez riječi. Unutra je bilo drago kamenje: smaragdi, rubini i safiri.

Odmah se spustio u dolinu i odnio blago u policijsku stanicu u Bourg Saint Mauriceu, piše “The Guardian”. Prema prvoj procjeni u lokalnoj zlatari, vrijednost dragulja je između 130 i 246 hiljada eura.

Pretpostavlja se da je blago na ovom mjestu završilo nakon pada aviona. Na ovom području srušila su se dva indijska aviona.

Prije tačno godinu na istom mjestu je pronađena vreća s diplomatskom poštom. Utvrdilo se da potječe s jednog od ovih letova leta. Ako se ne pronađe legitimni vlasnik, blago će pripasti nalazaču.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti