Dejana Živković i Damir Džumhur: Jedno drugom smo podrška u svemu

Piše: Redakcija

Jedan od najatraktivnijih parova kako na domaćoj javnoj sceni, tako i šire, naš proslavljeni teniser damir Džumhur i njegova djevojka, uspješan model, Dejana Živković, prvi put zajedno govore za naš magazin o svojoj vezi, koja je počela prije nekoliko mjeseci. Damir i Dejana su nerazdvojni, i jedno drugom podrška u svim poduhvatima.

Za bh. tenisera Damira Džumhura se s pravom može reći da ove godine igra najbolji tenis u dosadašnjoj karijeri. Osim što je nedavno na turniru u Saint Petersburgu osvojio svoju prvu ATP titulu, Damir je zauzeo i 37. mjesto među najboljim teniserima svijeta. Za njega je, kako kaže, ovaj uspjeh nagrada za rad i trud koji je uložio, ali i ogroman motiv za mečeve koji ga čekaju u karijeri. Damir se ne zaustavlja na ovom rezultatu, već do kraja godine planira da zauzme 32. mjesto. Zahvaljujući njemu, naša zemlja s ponosom prati teniske mečeve širom svijeta.

– S tom pozicijom bih bio nositelj na Grand Slam turnirima, a pogotovo je to bitno za Australian Open. No, čak i da ne uspijem u tome, mislim da sam napravio sjajne stvari ove godine. Ono što je sigurno jeste da ću na kraju godine, šta god napravio, biti među 40 tenisera na svijetu, i to je velika stvar – kaže Damir za magazin „Azra”.

Zajedničke pobjede

Sjajan uspjeh postignut je, govori Damir, i stoga što je mnogo vremena, uz fizičku pripremu, posvetio i radu na psihi, za koju je često znao reći da mu je jedna od osnovnih mana na terenu.

– Trebalo je više vremena nego što sam očekivao, ali mislim da sam napokon na pravom putu da to bude moja prednost. Mislim da sam konačno sazrio kao igrač i samim time sam psihološki stabilniji na terenu – objašnjava on.

Tokom cijele karijere naš najbolji teniser je imao ogromnu podršku svoje porodice, te su oni, a naročito otac, govori, zaslužni za uspjehe koji su iza njega. Put nije bio lagan, ali zato danas gledaju igrača koji na terenu pobjeđuje i najbolje. Uz porodicu, kaže Damir, ogromnu podršku mu pruža i djevojka Dejana Živković. Potvrdio je to i zajedničkom fotografijom na svom Instagram profilu uz poruku: „Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, a ja imam svoju”.

– Definitivno je tako kako sam napisao. Jer iza uspješnog muškarca mora biti i uspješna žena, a Dejana to jeste. Ona pruža zaista nevjerovatnu podršku. Jako je posvećena tome što radim i zajedno smo u svemu. Promijenila mi je pogled na tenis, promijenila mi je psihu i trudi se da u svakom trenutku kada smo zajedno na turniru bude od velike pomoći, što i jeste. Svaki moj poraz shvata kao naš zajednički, ali iskreno skoro da i ne gubimo kada smo zajedno, tako da nismo imali puno prilika da zajedno tugujemo (smijeh). Najviše je utjecala na mene time što mi je ugradila pobjednički mentalitet, jer je jaka osoba i to sam i ja dobio uz nju. Osjećam se sigurnije kada je ona sa mnom na turniru i imam osjećaj da mi donosi sreću, uz sve navedeno – govori Damir.

Upoznali su se u Beogradu, putem zajedničkog prijatelja. Intenzivno su se dopisivali, sreli nekoliko puta, te prije nekoliko mjeseci počeli svoju ljubavnu vezu. Od tada su nerazdvojni.
Dejana je Damira pratila i pružala mu podršku i na nedavno završenom turniru u Saint Petersburgu.

damir dzumhur5
– Nisam odustala do samog kraja. Nekoliko puta sam se trudila da mu vratim fokus na samu igru i na tu pobjedu, jer on često umije da skoro „odustane” od igre, što kod mene nije opcija. Rekla sam mu da je on pobjednik i da mora da vjeruje u to do samog kraja. Naravno, kamere to ne pokazuju, ali mi baš mnogo rečenica razmijenimo na svakom meču. Maksimalno se trudim da mu prenesem sve znanje koje imam i koje može da mu pomogne i samo pozitivno utječe na njega i njegovu igru. Također je od velike koristi to što je u stabilnoj vezi, pa je maskimalno fokusiran na svoj sport – objašnjava ona.

No, osim podrške tokom mečeva, Dejana, kada je s Damirom na turniru, često prati i njegove treninge.

– Damir me uvijek zamoli da odem s njima i na treninge, jer se bolje osjeća kada sam tu, što ja često i uradim. Nekada zaista ne mogu da mu se pridružim baš na svakom treningu, jer smo, ipak, bili zajedno na putu duže od mjesec. U tim slučajevima odmaram, provedem tih nekoliko sati na plaži, čitajući neku zanimljivu knjigu, odem do teretane ili na neki beauty tretman – objašnjava ona.

Velika strast su im i putovanja, za Los Cabos u Mexicu i Punta Canu u Dominikanskoj Republici, vežu ih naročito lijepe zajedničke uspomene.

– To su destinacije koje mi najviše prijaju jer sam oduševljena tirkizno plavom bojom mora, dugačkim pješčanim plažama i visokim palmama, kao i divnim hotelima – kaže Dejana koja se uskoro sprema za put u Ameriku, gdje je čekaju brojne poslovne obaveze u svijetu modelinga.

Kako je ona ponosna na Damorove uspjehe, tako se i Damir raduje njenim poslovnim rezultatima.

– Nadam se da ću i ja moći da budem njoj podrška bar upola koliko je ona meni. Zaista želim da joj pomognem koliko god mogu, jer znam koliko voli svoj posao i koliko joj je stalo da nastavi s karijerom koju ima – kaže Damir.

 Fotografiranje za Vogue

A Dejanina karijera modela krenula je uzlaznom putanjom nakon 2011. godine i učešća u reality programu „Prvi srpski top model”. Od tada pa do danas iza nje su brojni uspješni angažmani. Naročito pamti fotografiranje za italijanski „Vogue” i reklame za „Hardees” i „Corner Bakery”.
No, osim u modnom, svestrana Dejana se okušala i voditeljskom poslu, kao i ugostiteljstvu.

– Zaista mi se dopao i posao voditelja. Prije nekoliko godina sam vodila emisiju „Bulevar Delikates”, tako da nije isključeno da bih se opet oprobala u poslu voditelja. Ugostiteljstvo je također interesantno, međutim, oba posla su vezana za Beograd, a ja još ne želim da više od dva-tri mjeseca provedem na jednom mjestu. Navikla sam da putujem od svoje 18. godine tako da mi sve brzo postane monotono. Želim da putujem još neko vrijeme dok se definitivno ne pronađem – objašnjava ona.

Kao najveću privilegiju modelinga ističe to što je obišla gotovo cijeli svijet, a dodaje da, uprkos tome što potječe iz porodice pravnika, nema želju da se bavi tim poslom.

– Otac, majka i deda su bili advokati i jako sam ponosna na njih. Odmalena sam željela da krenem njihovim stopama, ali sam u isto vrijeme željela da putujem i da se bavim javnim poslom. Smatram da ne bih mogla da uskladim obaveze na Pravnom fakultetu i posao modela. Iz tog razloga sam upisala Fakultet za marketing menadžment, te nakon modelinga vjerujem da ću imati svoj biznis gdje će mi znanje iz marketinga itekako pomoći – kaže ona.

 O svojoj ljubavi

Dejana: Na početku mi je njegovo udvaranje bilo jako simpatično, a zatim njegova pažnja i upornost. Vidjela sam dobrog i neiskvarenog momka, što ja zaista mnogo cijenim. Trudi se maksimalno da mi svaki dan uljepša.

Damir: Pokušavamo da nam veza nikada ne postane monotona i da uvijek pružamo i pokazujemo mnogo ljubavi jedno drugom. Još smo relativno na početku veze, ali funkcionišemo fenomenalno bilo da smo zajedno ili odvojeni. Vjerujemo jedno drugom i to je ogroman plus. Iskreni smo i to nam daje dodatnu sigurnost. Uvijek tražimo kompromis i pružamo podršku jedno drugom za bilo šta da je vezano u životu. Osjećamo kao da smo mnogo duže zajedno i znamo sve jedno o drugom i ono što je najbitnije od svega, ne želimo da izgubimo to što imamo.

damir dzumhur3

Foto: Petar Đorđević

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti