Reper Nelly nakon optužbi za silovanje: Potpuno sam nevin

Piše: Redakcija

Američki reper Nelly priveden je u subotu, nakon što ga je jedna žena optužila da ju je silovao u autobusu tokom turneje. Iz pritvora je pušten samo nekoliko sati kasnije, ali istraga i dalje traje.

Navodno silovanje dogodilo se u 3:45 h ujutro, a žrtva je odmah identificirala Nellyja, tvrdeći da ju je upravo on silovao. Nelly je izjavio da nije kriv za ono za šta ga se tereti.

neli2

-Šokiran sam ovim lažnim opužbama. Potpuno sam nevin i uvjeren da će, nakon što se prouče svi dokazi, biti jasno da sam žrtva lažnih optužbi – rekao je 42-godišnji Nelly.

Njegov advokat, Scott Rosenblum tvrdi kako su optužbe izmišljene.

– Naša početna istraga jasno pokazuje da ova tvrdnja nije vjerodostojna te da je motivirana pohlepom i osvetoljubivosti. Uvjeren sam da će, nakon što se ova nepristojna optužba temeljito istraži, neće biti optužbi – rekao je Rosenblum. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti