Microsoft sasvim iskreno: Windows Phone nas više ne zanima

Piše: Redakcija
Joe Belfiore, potpredsjednik Operativnih sistema u Microsoftu, otkrio je u nizu tvitova da ta kompanija više neće praviti ni softverske ni hardverske dodatke za Windows 10 Mobile. Iako su se ljubitelji Windows Phonea nadali da će Microsoft unaprijediti platformu novim dodacima, sada je jasno da će dobiti svega popravke bagova i bezbjednosna ažuriranja. – Naravno da ćemo nastaviti da podržavamo platformu, ali nam pravljenje novog softvera/hardvera nije u fokusu – kazao je Belfore. Platforma je “mrtva” duže od godinu dana, ali iz kompanije to nikad nisu zvanično priznali. Čak je i osnivač Microsofta Bill Gates nevoljno priznao da koristi Android uređaj. Jedan od razloga zbog kojih Microsoft nikad nije zaživio u punom zamahu je taj što ga developeri nikad nisu u potpunosti prihvatili.
– Pokušali smo da pridobijemo developere aplikacija, plaćali im… pisali aplikacije za njih… ali broj korisnika bio je suviše mali, da bi kompanije investirale u njih – napisao je Belfiore.
Izvor: Avaz.ba

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti