Beauty rutine princeze Diane: Plavi tuš i olovka za oči bile su njen zaštitni znak

Piše: Redakcija

Princeza Diana je uvijek plijenila pažnju sovjim izgledom. Mnogo računa je vodila o svom izgledu. Uvijek je izgledala elegantno i ženstveno, a uljepšavanje lica je bila njena glavna rutina. Međutim, kada je riječ o make up-u, koristila je ono što njena profesionalna šminkerica nikako nije odobravala. Nakon što se udala za princa Charlesa, javnost je komentirala svaki detalj njenog izgleda.

Tako je na red došao i njen make-up. Naime, Lady Di je uživala u tome da oči naglasi tušem i olovkom za oči, a najviše je voljela boju koja se njenoj šminkerici Mary Greenwell nikako nije sviđala. Uprkos tome, princeza Diana nije prestajala koristiti plavi tuš i olovku koji su postali njen svojevrsni zaštitni znak. U jednom intervjuu, njena šminkerica je kazala kako je ipak na kraju uspjela nagovoriti Lady Di da pređe na druge boje.

lady di1 lady di2 lady di3

– Na plave oči nikada ne bi trebalo nanositi plavu olovku ili sjenilo za oči, jer one onda postanu bezizražajne – kazala je Mary.

Nakon razvoda od princa Charlesa, Lady Di je promijenila izgled. Počela je od promjene frizure i nježnijeg make up-a, a potom je u svoju garderobu unijela i modernije odjevne kombinacije koji su osvježili njen prepoznatljivi stil.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti