Moda: Hit komadi za jesen

Piše: Redakcija

Prelazni period svakodnevno donosi stilske nedoumice usljed spajanja komada odjeće iz dvije potpuno različite modne sezone. Naime, još uvijek nije vrijeme da odbacite lagane ljetne komade, ali ni da u svoj outfit u potpunosti uključite pletivo i druge materijale karakteristične za jesen. Kako biste riješili bilo koju dilemu ove vrste preporučujemo vam nekoliko jesenjih komada odjeće koji su idealni za kombinaciju s onima iz sezone koja je iza nas.

1.  Kožna jakna u kombinaciji s jednostavnim basic komadima odjeće će vam pomoći da postignete  savršen outfit za prelazni period. Osnovna prednost ovog svevremenskog komada je velika mogućnost kombiniranja.

moda

  1. Karirani sako apsolutni je hit ove sezone. Može vam poslužiti kao sastavni dio poslovnog outfita, ali i u situacijama kada je potrebno da upotpunite ležernu dnevnu ili večernju party kombinaciju.

moda1

  1. Svilena košulja, bilo da se odlučite za onu jednostavnog kroja inspiriranu klasičnom muškom košuljom ili pak onu s raskošnim volanima i upečatljivom „pussy bow“ kragnom, idealna je za prelazno razdoblje. Možete je kombinirati s midi suknjom, farmericama ili poslovnim pantalonama.

moda2

  1. Dobra vijest je da vam omiljena ljetnja haljina s cvijetnim dezenom može poslužiti i u ovom prelaznom periodu. Naime, sigurno je da ćete pomoću nje uspješno obojiti tmurne kišne dane.

moda3

  1. Za one nešto hladnije dane izaberite džemper jarke boje. Bilo da se radi o tankom ili pak nešto debljem pletivu sigurno je da ovakav džemper savršeno ide uz midi plisiranu suknju koju ste nosili tokom ljeta.

moda4

  1. Mislite da je još uvijek prerano za čizme? Međutim, ukoliko izaberete gležnjače sigurno je da vam neće biti vruće, a imajte na umu i to koliko dobro izgledaju u kombinaciji s omiljenom ljetnjom haljinom.

moda5

7. Kapa je asesoar koji je sinonim za hladno vrijeme, a u predstojećoj sezoni nosiće se poznati „Baker Boy“ model. Uz ovu vrstu kape svaki vaš outfit će garantovano biti šik.

moda6

8. Pantalone s visokim strukom od nešto debljeg materijala idealne su za kombinaciju s omiljenim ljetnjim bluzama.

moda7

Modni savjet 

Odijevanje tokom prelaznog perioda svakako iziskuje slojevitost. Naime, slojevito oblačenje je najbolji način da bude spremni za temperaturne promjene karakteristične za prve jesenje dane.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti