Riješi se omraženog sala oko struka za samo šest dana

Piše: Redakcija

Smeta ti kod isprobavanja uskih traperica, treba puno vremena i treninga da se skine, a ako je i genetika dala svoj doprinos, salo oko struka tvoj je životni neprijatelj. Probaj ovih šest prirodnih trikova za brobu protiv tih nemilosrdnih nakupina.

Koliko ti se puta dogodilo da se ujutro pogledaš u ogledalo i sviđa ti se što vidiš, a već poslijepodne ili navečer primjećuješ kako ti je trbuh gotovo dvostruko veći?

Razlog za to su tvoje dnevne navike koje izazivaju nadutost, a time i vizualno povećavaju trbuh. Ako želiš u samo šest dana smanjiti masne naslage oko struka i uskočiti u omiljeni komad odjeće bez straha, pridržavaj se sljedećih pravila:

Smanji unos soli

So jelu daje bogatiji okus, ali ovaj začin zadržava vodu u tijelu, što uzrokuje osjećaj nadutosti, a time i povećava tvoj trbuh. Dakle, slane grickalice i brza hrana zabranjeni su tokom sljedećih šest dana.

Smanji unos ugljikohidrata Bijeli kruh za doručak, riža ili tjestenina za ručak mnogima su dio svakodnevne prehrane. Ali ove namirnice prepune su ugljikohidrata, te nisu prijatelji tvoje linije ni trbuha, i zato ih izbaci iz prehrane. Za doručak radije jedi hranu bogatu proteinima poput jaja i sira, a za ručak naglasak stavi na povrće ili rižu, pripremi integralnu. Ako ipak ne možeš izdržati bez kruha, konzumiraj onaj integralni. Zaboravi na mlijeko Intolerancija na laktozu može izazvati probleme s probavom i snažan osjećaj nadutosti. Ako nisi sigurna da spadaš u ovu grupu, probaj barem na sedam dana izbaciti mlijeko iz prehrane. Kafu obogati sojinim ili bademovim mlijekom, a umjesto čaše mlijeka popij jogurt.

Biraj voće

Iako je voće zdravo, neki od ovih ukusnih plodova mogu izazvati nadutost. Jabuka, kruška ili dinja vrlo su ukusni plodovi, ali teže ih je probaviti, pa mogu izazvati plinove. Zato radije biraj citruse poput limuna i naranče, kao i bobičasto šumsko voće. Reci ‘ne’ ljutim začinima Ljuti začini potiču izlučivanje želučane kiseline, što može izazvati nadimanje i tvrd trbuh. Iako su oni zdravi, preskoči ih na sedam dana, a radije posegni za laganijim začinima poput bosiljka, origana, majčine dušice i sl.

Izbacite ŠAP

ŠAP je skraćenica za tri stvari koje tvoje tijelo nikako ne voli – šećer (rafinirani), alkohol i pržena hrana nisu prijatelji linije i zato ih, ako želiš ravan trbuh, svakako trebate izbjegavati.
Izvor: Zdravakrava.hr

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti