Merima Halimanović-Bravić: Svi su ludi za “Lolom”

Piše: Redakcija

Pronaći savršenu vjenčanicu najčešće nije lak zadatak. Potraga zna trajati danima, a nekada i mjesecima. S druge strane, postoje i one rijetke sretnice koje savršeni model haljine za najvažniji dan u životu pronađu iz prve. Djevojke se prilikom odabira vjenčanice uglavnom vode svojim potrebama, tako da neki aktuelni trend u izgledu vjenčanice, zapravo, i ne postoji.

Danas se, također, vjenčanice mnogo više iznajmljuju i veoma rijetko kupuju, što je u skladu s ekonomskom situacijom u bh. društvu, sasvim razumljivo. O tome kako se traže vjenčanice, ko ih sve bira i koji modeli su najtraženiji razgovarali smo sa Sarajkom Merimom Halimanović-Bravić, organizatoricom jednodnevnog sajma vjenčanja “Wedding Day”, te vlasnicom salona vjenčanica “Destiny”, vjerovatno najpoznatijeg salona u Sarajevu, čije vjenčanice su izabrale mnoge naše javne ličnosti. Merima se ovim poslom počela baviti prije tri godine, nakon što su je mnoge mladenke pitale gdje bi mogle pronaći vjenčanicu.

– Radila sam u jednom sarajevskom hotelu i bavila se organiziranjem seminara, kongresa, ali i vjenčanja, počev od sale, rasporeda stolova, gostiju, cvjetne dekoracije i svega ostalog. Često se znalo desiti da me buduće mladenke pitaju gdje da kupe ili iznajme vjenčanicu. I, tada sam, zapravo, odlučila da se okrenem tom poslu. Počela sam sa samo sedam vjenčanica, a tri godine kasnije, imam ih više od 100. Morala sam dati otkaz u hotelu, kako bih se posvetila svom poslu. Imala sam tu sreću da neke javne ličnosti iznajme vjenčanicu baš iz mog salona. Od zarade sam kupovala nove vjenčanice, a prošle godine sam uzela zastupništvo i za španjolsku “La Sposu” – priča nam svoju priču o uspjehu 31-godišnja Merima, objašnjavajući nam kakve vjenčanice se danas najviše traže.

– Svaka djevojka je posebna i drugačija, ali nekako se kod nas najviše traže “princess” modeli, to su one vjenčanice s napuhanim donjim dijelom. Također se traže i vjenčanice s bojama, s crvenim ružama ili crnim, plavim detaljima i slično. Vidjela sam definitivno da jedan model ne može zadovoljiti sve ukuse. Većina vjenčanica danas je krojena tako da na leđima imaju pertle, pa možete podesiti veličinu. Nikada ne pravim neke velike korekcije na vjenčanicama, jer one tada gube svoj oblik. Ali su moguće manje korekcije, poput dužine.

Djevojke danas uglavnom iznajmljuju vjenčanice, dok su slučajevi kada djevojka poželi kupiti vjenčanicu koju niko nije nosio, veoma rijetki. Cijene su različite i zavise od toga koliko puta je ta vjenčanica već nošena.[nggallery id=197]

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina “AZRA” (br.864)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti