Boosterom protiv bora

Piše: Redakcija

Nova generacija beauty proizvoda postala je sve više popularna. Među njima je i booster. Vjerovatno niste znali za šta služi i kako se koristi, stoga vam donosimo sve potrebne informacije o boosterima.

Najviše pažnje pridajemo koži, koja nam je najvažnija. Bez nje jednostavno ne možemo preživjeti, te svaku promjenu na njoj trebamo na vrijeme utvrditi. Najvažnije je jer djeluje kao naš „debeli oklop” koji nas štiti od infekcija i dehidracije, zato je važno pravilno je održavati tokom cijele godine, u svim godišnjim dobima. Boosteri, koji su se nedavno pojavili na tržištu, potiču cjelokupno zdravlje naše kože. Serumi za razliku od boostera djeluju samo na bore, crvenilo ili depigmentaciju.

booster4

Mnogi u svoje proizvode stavljaju i probiotike, koji su velika novost u beauty svijetu, a neki brendovi su čak svoju ponudu pojačali s proizvodima za jačanje kože od antioksidansa i antibakterijskih sastojaka. Pitate se koja bi razlika bila između boostera i seruma. Vrlo jednostavno. Booster prodire dublje u kožu i može se koristiti samostalno. Osim toga zadržava vlagu u koži, a ako se, ipak, odlučimo dodati nekoliko kapi u kremu ili masku, bit će snažno terapijsko oružje. Za suhu kožu se preporučuje korištenje boostera u kombinacija s kremama, dok se za masnu kožu preporučuje korištenje kao zaseban proizvod. Brend Dermalogica i NovExpert nude booster bogat vitaminom C, a što se tiče djelovanja na bore, hijaluronska kiselina u ovom obliku, koja prodire duboko u kožu, može ublažiti i smanjiti fine linije, posebno bore smijalice i dehidracijske bore. Bore oko očiju, smijalice i dehidracijske bore itekako popunjava i čini manje vidljivim. Taj učinak ne čudi, jer koža dobija visoku dozu čak četiri vrste hijaluronske kiseline, koja vlaži, popunjava, zaglađuje i omekšava.

booster3

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti