Sarah, Rihanna, Jennifer i Lucy: Debitanti u svijetu cipela

Piše: Redakcija

Sarah Jessica Parker

Glumica Sarah Jessica Parker svima je najpoznatija kao Carrie Bradshaw iz serije „Seks i grad“. Upravo kao i poznati lik koji tumači, zapravo je opsjednuta cipelama. Ova glumica je kreirala sopstveni brend naziva „SJP“, u okviru kojeg se proizvodi obuća kao i drugi veoma trendi i šik asesoari. Mnogi modeli koje je kreirala oduševili su žene. Obožavana širom svijeta zbog svog istančanog smisla za modu kao i glumačke uloge u seriji „Seks i grad“, koja ju je vinula u zvijezde, izdala je svoju kolekciju cipela za najvažniji dan u životu svake žene. Svoje vjenčanje možete provesti u elegantnim cipelama poznate glumice koja se odavno okušala i u dizajnerskim vodama. Tadašnjom kolekcijom Sarah je svim obožavateljima pružila svoju viziju kako bi žena trebala izgledati na taj poseban dan.

Cipele dolaze u više boja i slične su “Manolo Blahnik” modelu koji je glumica nosila na svom prvom vjenčanju u filmskoj ekranizaciji popularne serije. Sarah svoje malo carstvo cipela širi nevjerovatnom brzinom. Nakon nedavne saradnje s Net-a-Porterom, red je došao i na otvaranje prvog butika posvećenog isključivo „SJP“ kolekciji obuće. U ovom logičnom razvoju situacije pomalo je iznenađujući odabir lokacije prodavnice: Washington. Taj grad je definirao lik Carrie Bradshaw i u kojem sama Parker živi. Glumica je kreirala kolekciju inspiriranu omiljenim modelima Carrie, junakinje kultnog serijala „Seks i grad“. Kao što svi znamo, omiljene cipele Carrie bile su brenda “Manolo Blahnik” i trošila je čitavo bogatstvo na njih. Tako kolekcija obuhvata plave cipele od satena, s oštrim vrhom i ukrasnom kopčom. Fanovi serije sigurno će prepoznati i „Mary Jane“ cipele u rozoj boji, koje je Carrie kupila za sastanak s čovjekom iz njenih snova prije nego što se preselio u Kaliforniju. Kolekcija obuhvata 16 pari cipela. U „SJP“ liniji očekuju vas ravne i cipele s visokom potpeticom, a svi modeli su izrađeni od satena. Cijene za modele su u rasponu od 280 do 460 eura, a svi su kao stvoreni za prazničnu sezonu.

sarah jessica

Lucy Liu

Kao i većina njenih kolegica, i američka glumica Lucy Liu se oprobala u dizajnerskim vodama. Zanosna Azijatkinja je poznata po tome da je vrlo izbirljiva kad je riječ o obući, zato je odlučila da udruži snage s jednom od najpoznatijih dizajnerskih kuća. Ime “Bruno Magli” je sinonim za kvalitetnu obuću, a upravo s ovim italijanskim brendom je talentirala Lucy uspostavila saradnju. Budući da je visoka svega metar i šezdeset, zanosna ljepotica je skoro uvijek na visokim potpeticama. Visoke potpetice nosi jer je niska, a štikle čine da joj noga izgleda duže.

Ponovno lansiranje brenda “Bruno Magli” u New Yorku nakon skoro tri godine pauze, stavilo je u prvi plan njihovu zanimljivu saradnju s glumicom Lucy Liu. Linija je nazvana jednostavno „The Lucy“. Riječ je o cipelama na visoku potpeticu, ali udobnim salonkama koje će svaka žena moći nositi bez straha da će je nažuljati. Jedinstvena i elegantna luksuzna obuća garantira kvalitet Made in Italy. Elegantna kampanja prikazuje Lucy u ulozi žene koja vodi luksuzan i dinamičan život, a obuća “Bruno Magli” savršeno prati taj trend. Ova obuća se idealno uklapa u svaki stajling. Sofisticirana i prelijepa Lucy, dobar poznavalac mode, savršen je ambasador prestižnog brenda. Ona upotpunjuje duh i naslijeđe ovog brenda, predstavljajući milione žena koje već godinama nose obuću s potpisom “Bruno Magli”.

luci cipele

Rihanna

Bez sumnje, Rihanna je jedna od najistaknutijih osoba iz show businessa. Njene pjesme vole slušati odrasle i djecu, prateći sve nove zvijezde na repertoaru. Njenom stilu se dive mnoge djevojke. Nakon uspješne prve kolekcije pjevačica Rihanna i španski dizajner Manolo Blahnik ponovno su udružili snage. Ovog puta je riječ o zimskoj liniji u kojoj su predstavili tri nova modela čizama ispririranih brendom Timberland. Omiljene cipele Carrie Bradshaw sada potpisuje i Rihanna.

Nova linija će biti proizvedena u ograničenom broju primjeraka, a prodavat će se u samo tri prodavnice, u Londonu, Hong Kongu i New Yorku. Rihanna je vidno oduševljena i izjavila je da jedva čeka dan kada će na ulici vidjeti ženu koja nosi neki od njenih modela. Rekla je i da je jedan od njenih omiljenih modela takozvani par čizama „5 do 9“. Kolekcija se zove „Savage“ i nalaze se modeli napravljeni od antilopa i ovčije kože. Sudeći prema cijenama za prvu kolekciju, od 895 do 3995 dolara, ni ovi modeli neće biti mnogo pristupačniji. Vijest o drugom modnom pothvatu 28-godišnje pjevačice dolazi nekoliko dana nakon što su njene tenisice proglašene cipelama godine.

rihanna cizme1

Jennifer Lopez

Pjevačica i glumica Jennifer Lopez pojačala je nivo glamura na modnoj sceni. Najveću pažnju privukla je saradnja s dizajnerom Giuseppeom Zanottijem. Njih dvoje dijele ljubav prema visokim potpeticama, luksuznom materijalu i ukrasima pa su se u kolekciji našle čizme ukrašene kristalima, gladijatorice, te kožnate cipele sa zmijskim uzorkom. O svojoj saradnji sa Zanottijem rekla je da ima određenu osjećajnost o načinu na koji se oblači i dizajnira. Ljudi je često najčešće povezuju sa šljokicama i sjajem te je htjela u kolekciju unijeti i malo toga, ali svakako ostati glamurozna i luksuzna.

Jennifer je Zanottiju oduvijek bila inspiracija i njegove cipele joj stoje odlično pa je saradnja došla prirodno. Kolekcija je baš poput Jennifer: senzualna, sofisticirana, moderna i zaigrana; predstavljena je u augustu, a lansirana će biti u januaru iduće godine. Jennifer to neće biti prvi dizajnerski projekt, ali je definitivno najluksuzniji dosad: prethodni proizvodi bili su namijenjeni široj publici, dok je „Giuseppe for Jennifer Lopez“ kolekcija, prvi njen najveći projekt. Cijene luksuznih cipela kretat će se od 795 do 7995 dolara.

lopez cipele

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti