Kuća u kojoj je Dorothea Puente ubila devet ljudi postala turistička atrakcija

Piše: Redakcija

Na spisak destinacija takozvanog crnog turizma nedavno je uvrštena kuća u kojoj je počinjeno devet jezivih ubistava. A ubica je bila žena, Dorothea Poente.

Njene žrtve bili su penzioneri i mentalno zaostale osobe. Nakon što bi ih uzela kod sebe, ubrzo bi se prijavila kao njihov staratelj da bi primala njihovu socijalnu pomoć. Nakon nekog vremena, Puenteova ih je drogirala ubijala i zakopavala u dvorištu kuće u Sacramentu. Na taj način bi se domogla i njihovog osiguranja.

Godine 1993. osuđena je za samo tri ubistva, jer porota nije mogla da postigne dogovor o presudi po optužbama za još šest ubistava. Dorothea Puente na kraju je osuđena na dvije doživotne kazne, a 2011. preminula je u zatvoru u 83. godini.

Njen jezivi dom danas je truristička atrakcija. Trenutni vlasnici kuću su kupili 2010. i renovirali je.  Da stvar bude bizarnija, na terasi se čak nalazi i lutka obučena kao Dorothea Puente, kako u rukama drži lopatu kojom je zakopavala žrtve.

Na otvorenju je bio i detektiv John Carberra, koji je radio na ovom slučaju. Novinarima je kazao da je s kuće konačno sklonjen “veo tame”. Prvim posjetiteljima pokazao je i gdje je pronašao dokaze i tijela.  Ne sumnjamo da će ovo mjesto pohoditi brojni turisti, a u našoj galeriji pogledajte još neke od atrakcija koje su to postale “zahvaljujući” prirodnim katastrofama i ratovima. Ima ih po cijelom svijetu.

[nggallery id=195]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti