Posljednja plemena na Planeti: Pogledajte ih, prije nego nestanu

Piše: Redakcija

Britanski fotograf Jimmy Nelson proveo je nekoliko godina putujući svijetom kako bi fotografirao pripadnike posljednjih plemena. Tako je nastala nedavno objavljena knjiga/kolekcija fotografija pod nazivom „Before They Pass Away“ („Prije nego nestanu“).

Nelson je projekat započeo 2009. godine.

-Želio sam svjedočiti njihovim tradicijama, pridružiti im se u njihovim ritualima i osjetiti kako ostatak svijeta želi promijeniti njihov način života. I što je najvažnije, želio sam sve to ovjekovječiti fotografijama, kao dokument jednog posebnog načina života, kazao je Nelson.

Plemena koja je posjetio su: Himba iz Namibije, Asaro i Goroka iz Papue Nove Gvineje, Tsaatan iz Mongolije i Samburu iz Kenije. Tu su i Others Chukchi i Nenets (Rusija), Drokpa (Indija/Pakistan), Banna i Karo (Etiopija).Knjiga sadrži 500 slika i detaljne opise putovanja u 44 zemlje.

Putovao je avionom i autom od Moskve do Sibira, pješke kroz šume Papue Nove Gvineje i u najudaljenije kutke Mongolije, brodićem od jednog do drugog otoka u južnom Pacifiku…Više detalja o knjizi i kako je naručiti možete pronaći na www.teneues.com. A do tada uživajte u galeriji Nelsonovih fotografija iz knjige koje smo izdvojili.

[nggallery id=194]

Izvor: Telegraph.co.uk

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti