Nikolija Jovanović: Bit ću strožija majka od moje Vesne

Piše: Redakcija

Pjevačica Nikolija Jovanović, kćerka Vesne Zmijanac, glumit će u novom filmu „Volja sinovljeva“ reditelja Nemanje Ćeranića. Ovim angažmanom Nikolija će se naći rame uz rame s velikim glumačkim imenima kao što su: Žarko Laušević, Sergej Trifunović i Svetozar Cvetković, zbog čega, priznaje nam, osjeća veliku čast, ali i odgovornost. S obzirom na činjenicu da je snimanje filma počelo u augustu, pjevačica za „Azru“ otkriva tek neke detalje u vezi s njenom ulogom, a osim o filmu, s ovom mladom damom razgovarali smo i o tome koliko joj je kćerka Rea, koju ima s pjevačem Reljom Popovićem, promijenila svakodnevicu.

– Čast mi je što imam priliku da sarađujem sa spomenutim glumcima. Uzbuđena sam zbog rada s njima, ali i s ostatkom filmske ekipe. Sve to iziskuje veliku odgovornost radi vjerodostojnosti lika kojeg ću igrati. Ne bih mnogo otkrivala, ali ono što mogu da kažem jeste da mi je povjerena uloga žene ratnice, koja će biti izuzetno upečatljiva i intrigantna. Reditelj Nemanja Ćeranić i scenarist Strahinja Madžarević su mladi i perspektivni ljudi koji znaju šta hoće i imam povjerenja u njihovu ideju i izbor.

Je li film žanrovski sličan onome što privatno volite gledati?

–  Da. Ovo je jedan, da kažem, žanrovski avanturistički film koji ima sve što film treba da ima. Drugačiji je od svih filmova do sada rađenih na našim prostorima i jako sam uzbuđena što je to tako. Inače, volim da gledam takve avanturističke filmove, kao i psihološke trilere.

Jeste li se imalo premišljali da li da prihvatite ovu ulogu?

– Nije bilo premišljanja, samo jedna ogromna trema, zato što je to nešto novo. Ali, volim izazove, tako da se nadam da ću i ovaj ispoštovati najbolje što mogu.

Uloga u filmu je nešto sasvim novo u Vašoj karijeri. S kim prvo dijelite ovu vrstu vijesti?

– S Reljom.

nikolija

Jeste li tip osobe koja se zna dugo radovati kad postigne uspjeh ili Vas prvobitna euforija brzo prođe?

– Ne prođe, samo sam generalno malo skeptik. Ne volim ništa unaprijed i uopšte nisam dijelila vijesti ni s kim, osim s njim, dok to nije postalo javno. Dok nije izašao prvi članak, nije čak ni mama znala, tako da volim čuvati stvari za sebe i ne volim mnogo da se hvalim i pričam unaprijed. Čekam da se stvari dese, a čak i kada se dese, volim da uspjeh priča za mene.

Poslije porođaja ste se jako brzo vratili poslu?

– Mnogi to komentarišu. Tako sam željela, jer sam jako malo na estradi, iako ne djeluje tako zbog prisutnosti u medijima i uspjeha koji sam ostvarila za kratak period, ali generalno je to malo vremena. Sebi nisam mogla da dozvolim luksuz da pravim prevelike pauze i da budem kući non-stop. Zato što, ipak, nisam ovdje ni deset ni 15 godina i nemam osam albuma iza sebe pa da mogu napraviti neku veću pauzu i s te strane sam mislila da moram početi da radim što prije, jer mi karijera zavisi od toga.

Nikolija14

Sezona je godišnjih odmora. Provodite li ljeto radno ili odmarate?

– Ljeti najmanje radim, više odmaram. Svake godine do sada smo ljetovali u Grčkoj, pa i ove. Ovo je prvo ljetovanje s našom kćerkicom i najljepše do sada. Sad smo se vratili i nastavljamo s poslovnim obavezama.

Vaša kćerka Rea će sljedećeg mjeseca napuniti godinu. Od koga ste od njenog rođenja dobili najbolji savjet o majčinstvu?

– Najvažnije je ostati dosljedan svojim instinktima, i to nekako dođe prirodno. Mislim da ja najbolje znam šta njoj treba. Naravno, prihvatam sve pozitivne savjete ili pozitivne kritike, da tako kažem. Prihvatam ih i usvajam, ali na kraju dana samo Relja i ja odlučujemo o njoj.

Primjećujete li sada, kada ste majka, neke postupke u vaspitanju koje ste svojoj majci kao dijete zamjerali?

– Pa mnogo je mala. Sada, osim da ne dohvati ringlu i ne skače s kauča baš na glavu, nemamo neke zabrane, tako da stvarno ne mogu da procijenim. Ali, sigurno se mijenja perspektiva gledanja na stvari kroz život. I vjerujem da ću, možda, biti strožija majka od moje.

Kakva je Vesna baka, je li razmazila unuku?

– Bogami, toliko ju je razmazila da, kad provede neki dan s bakom, mi po kući doslovno dubimo na glavi. Baš je mazi i kod bake je sve dozvoljeno. Ali dobro, mora neko.

Zbog poslovnih obaveza mnogo putujete, no, kako volite da provodite vrijeme s kćerkom kada ste kući?

– Gledam kako neki roditelji rade osam do deset sati tokom sedmice i onda vikendom ne znaju šta će prije da urade, što za sebe, što za kuću. Mislim da smo mi čak u prednosti, jer stvarno radimo samo vikendom i imamo skoro cijelu sedmicu da budemo s djetetom pa smo joj posvećeni 24 sata. A kad djevojčica još malo poraste, vodit ću je svuda sa sobom.

Koliko Vam ta razdvojenost vikendom teško pada?

– Jako, ali posao je posao. Nisam tip pjevača koji radi svakog dana u sedmici. Prije svega, to ne želim, drugo, imam takav dogovor s menadžerom da nikada ne ugovara nastupe duže od tri dana. Jednostavno, volim lijepo da živim, volim da radim, volim svoju publiku i svoj posao, ali nisam baš pretjerani radnik. Volim malo više da uživam i veoma sam hedonistički nastrojena. Tako da nismo sad nešto mnogo razdvojeni, ali ponavljam, to je posao i ona će sve što bude starija to više razumjeti. Kao što ja svojoj majci apsolutno ne zamjeram koliko je radila, jer to donosi sve ostale prednosti u životu.

nikolija11

Kome Reu ostavite da je čuva kada Vi i suprug radite?

– Pa uglavnom je čuva moja mama, a kad i ona radi vikendima, onda imamo pomoć isto iz kruga porodice.

Jeste li tip žene koji daje striktne upute kako da se pazi dijete?

– Ne prepuštam ništa sličaju, pravila moraju da postoje i svi se konsultuju sa mnom. I naravno da stariji znaju, pa odgajali su nas, ali moraju da se konsultuju sa mnom za sve.

Koliko roditeljstvo čini brak drugačijim?

– To je kruna naše ljubavi i učvrstila nas je, mada smo mi oduvijek bili stabilni. Ne mogu da kažem da se s te strane nešto drastično promijenilo. Ali, definitivno imamo nešto što je krvna veza, a to je jedna mnogo jaka stvar. Nismo više samo momak i djevojka, već krvna veza i to je nešto što najviše može da veže dvoje ljudi.

Veliki je broj žena koje usljed sklapanja braka i rođenja djeteta zapostave svoj društveni život. Može li se to reći u Vašem slučaju?

– Znate kako, definitivno nije, ne isto, nego nije ni slično. Ranije smo mogli da idemo na večeru koliko god puta hoćemo, da idemo na piće ili u izlazak, da jednostavno radimo šta god hoćemo. To sada više nije tako zato što imamo dijete i, prvo, potrebna je organizacija; drugo, više vremena provodimo kući; treće, radimo vikendima i nisam ni raspoložena niti imam snage niti volje da provodim noći u izlascima i sutradan budem umorna. Znači, apsolutno ne postoji snaga za te stvari trenutno, jer dijete, odgajanje djeteta, što nas dvoje radimo sami, iziskuje mnogo energije. Ona je od jutra do mraka aktivna, tako da sada nemamo taj komfor da dodajemo još neke egzibicije, koje smo mogli ranije. Ali dobro, mala je i porast će još pa ćemo voditi sa sobom.

 

 

Pročitajte još