Beauty: Kosa traži njegu

Piše: Redakcija

Ljeto je doba kada treba da se oslobodite make-upa i svih štetnih preparata za kožu i kosu. Ovo je jedinstvena prilika da uživate u prirodnom izgledu. Osim što ćete dobiti preplanuli ten, kombinacija Sunčevih zraka i morske vode idealna je da dobijete prirodne pramenove. Kada kažemo da bi trebalo izbjegavati preparate, onda mislimo na one štetne.

S obzirom na to da je ljeti kosa podložna UV faktorima, kao i koža, sklona je isušivanju i ispucalim vrhovima, neophodno je da u putnoj torbi ne zaboravite i neki sprej za zaštitu kose, koji će vam pomoći da održite zdravlje kose, kao i sprej za stiliziranje uz koji ćete i na plaži imati frizuru. Dok jedan dio djevojaka nema vremena brinuti o kosi na plaži, druge čak i pretjeruju s tom „brigom“. Važno je da je funkcionalna.

Na visokim temperaturama nije lijepo da kosa neuredno pada na lice, jer, osim što će vam biti vruće, možete izazvati ozbiljne kožne reakcije. Ovog ljeta možete izabrati i punđice, koje ćete uljepšati nekom maramom u boji. Ne zahtijeva mnogo vremena, a izgledat ćete lijepo i biti trendi. Ukoliko ne volite punđu, tada birajte pletenicu, jer čak iako niste vješte da ih pravite, ili pak nemate strpljenja, uvijek u obzir mogu doći stare pletenice, koje se pletu u kosu s jedne i druge strane lica ili sasvim obična pletenica koju možete prebaciti na jednu stranu. Ljetni hit ove godine je i izgužvana kosa. Djevojke koje imaju dugu kosu, znaju o čemu je riječ. Iziskuje malo vremena, strpljenja i ne košta ništa. Nekoliko poteza sprejem sa slanom vodom, malo gužvanja prstima i imate prelijepu frizuru na plaži.

Pročitajte još