Amerikanci bijesni: Izabrali smo muslimanku za miss, Obama mora da je ponosan

Piše: Redakcija

Pobjednička kruna nije praktično ni stavljena na glavu Nini Davuluri, novoj Miss Amerike, a Amerikanci su već počeli pisati rasističke uvrede po socijalnim mrežama, javlja “CNN”.

– Ako si ti Miss Amerike, onda ti moraš biti Amerikanka – napisao je jedan Amerikanac na svom Twitter profilu.

Nina Davuluri jeste Amerikanka, ali je jednostavno indijskog porijekla. Zapravo, ona je prva Indijka-Amerikanka okrunjena kao miss SAD-a.

– Oni su izabrali muslimansku za miss Amerike, Obama mora da je sretan, možda je i sam glasao za nju – jedan je od objavljenih komentara.

Međutim, piše dalje portal “CNN-a”, Davuluri nije muslimanka, i predsjednik nije glasao za nju. 24-godišnja Davuluri je iz Syracuse, i žiriju na takmičenju se predstavila kroz tradicionalni indijski ples, koji je neizostavni dio bolivudskog filma.

“Miss America? Mislite Miss 7-11 – tvitala je Jalin Leatherman

Ninin otac je liječnik, a i ona sama je izrazila želju da jednog dana obuče bijeli mantil. Navodno je Nina jedno vrijeme bolovala od bulimije, to barem piše na njenom profilu na “syracuse.com”.

Biti pionir u nečemu nije lako. Tako se, baš kao i danas Nina, s itim problemom suočila i Rima Fakih, kada je proglašena najljepšom djevojkom Amerike 2010. godine. Fakih je libanskih korijena, i mnogi u SAD-u su je nakon izbora željeli dovesti u vezu sa “Hezbollahom”.

U slučaju Davuluri mnogi tviteraši također su na istoj liniji, i ne gube vrijeme da je povežu sa terorizmom.

“Miss Amerika sada ili miss Al Qaeda?” – napisao je Shannon McCann.

[nggallery id=190]

 

 

Pročitajte još