Kako da se vaša koža ne guli ljeti?

Piše: Redakcija

Skoro da ne postoji osoba koja se tokom ljeta ne susretne s guljenjem kože. Kako biste spriječili da se vaša koža ne guli nakon određenog perioda, prije izlaska vani nanesite kremu za sunčanje. Ako se prvi put izlažete suncu nakon zime, nemojte koristiti kremu za sunčanje ispod 15 zaštitnog faktora. Obavezno je da je nanesete na lice.  Posebnu pažnju obratite na ramena, ruke, stopala.

Iako mnoge kreme za sunčanje reklamiraju kao vodootporne, ipak je potrebno ponovo nanijeti sredstvo za sunčanje. Nakon svakog kupanja u moru, istuširajte se slatkom vodom, kako biste makli ostatak soli, koja u kombinaciji sa sunčevim zrakama može biti itekako štetna. Sredstvo za sunčanje nanesite ponovo, pogotovo ako ste u moru proveli više od 20 minuta. Izbjegavajte direktno izlaganje suncu u periodu od 10 do 16 sati.

Vašoj koži je potrebna hidratacija, jer na plaži gubi potrebnu tekućinu. Nakon tuširanja namažite se losionom za tijelo ili nanesite ulje za tijelo. Na taj način će vaša koža biti manje iritirana i spriječit ćete mogućnost ljuštenja kože.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti