Privjesak od Bekima na Tanjinom vratu tek nakon 40 godina

Piše: Redakcija

Riječ je o posthumnom poklonu legendarnog Fehmija – o zlatnom privjesku za lanac oko vrata, koji je Tanji predala njena kolegica i glumčeva supruga Branka Petrić.

– Poslije 40 godina, sinoć sam dobila poklon koji mi je Bekim kupio kada smo snimali film „Košava“, moj prvi film. Mislila sam da ću pasti od uzbuđenja. Plakala sam. To je potpuno nevjerovatno – priča Tanja za „Blic“.

Tanji je poklon uručen tokom promocije knjige „Blistavo i sjajno“, a u okviru festivala LIFFE. Tanja je kao član žirija gledala film, kada su joj rekli da hitno mora na promociju.

– Nisam znala o čemu se radi. S Brankom se u Beogradu viđam svaki dan. Ali eto, desilo se da je prije pet dana, kada su je pozvali u Leskovac, našla taj poklon koji se negdje zagubio i smislila kako da me iznenadi – priča glumica.

Petrićeva je pak ispričala da su ona i Bekim svojim kolegama kupovali sitne poklone kada bi se završio film. Poklon za Tanju izabrao je lično Bekim, no Branki se nije baš dopao.

– Razmišljali smo da ga zamijenimo. Međutim, Tanja je otputovala, Bekim se uhvatio u neki drugi posao i na to se zaboravilo. Pronašla sam ga prije nekoliko dana slučajno – ispričala je glumica Branka Petrić, koja je poslije 40 godina ispunila želju svog pokojnog supruga

 

Izvor: Blic.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti